1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. НОВОСТИ ПРИ FENDT ПО ВРЕМЕ НА БАТА АГРО

НОВОСТИ ПРИ FENDT ПО ВРЕМЕ НА БАТА АГРО

Златекс предлага водещи продукти на българските фермери, с които те да бъдат по-успешни

Защо FENDT - Мисията на компания ЗЛАТЕКС на българския пазар е да предложи на професионалните фермери:

  • Мощност и производителност
  • Ефективност
  • Иновационни технологии
  • По-висока производителност
  • Най-добрата възвръщаемост на инвестицията
  • Сервиз на премиум марка
  • Устойчива цялостна концепция

Премиум марката на AGCO, FENDT позволява точно това: Златекс предлага водещи продукти на българските фермери, с които те да бъдат по-успешни.

Какво означава това на практика?

С FENDT ЗЛАТЕКС предлага водещи технологични продукти и иновации, които гарантират на фермерите икономични и високопроизводителни операции. Заявката за лидерство се базира на най-доброто качество, сервиз и поддръжка.

За да може днес и в бъдеще да предложи на професионалните земеделци високоефективни, мощни машини, FENDT постоянно оптимизира и развива продуктовия си асортимент.

Земеделските производители ще имат възможност за първи път по време на изложението БАТА АГРО да видят изключителни технологични решения, които ще гарантират мощност, ефективност, производителност, икономичност на своите бъдещи собственици.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ НА БАТА АГРО:

Новата серия 900 Vario - За още по-добра и по-голяма производителност.
Новата серия 800 Vario - Усъвършенствана до най-малкия детайл.

Заради постоянно нарастващите изисквания към земеделските производители Fendt оптимизира водещите си серии 900 и 800 Vario. Най-голямо внимание е обърнато на сигурността и динамиката. Прецизност на задвижване, стабилност на работа, точност на управление са само някои от характеристиките, които допълнително улесняват водача на новите трактори от серии 800 и 900.

Благодарение на двата различни по големина турбокомпресора, последователно сработващи, и междинен интеркулер новите 6-цилиндрови двигатели впечатляват с повече динамика, производителност и ефективност. Двойната компресия оптимизира кривата на мощността и разхода на гориво в диапазона на ниските обороти. Допълнителният междинен интеркулер осигурява още по-добър процес на изгаряне и по-голяма ефективност в разхода на гориво. Към най-добрата обща концепция спадат охладителните системи на двигател и трансмисия, както и стоманени бутала, които гарантират максимална стабилност и живот.

2222_520_01

С новите трактори от серии 800 Vario и 900 Vario Fendt предлага трактори, които отговарят на последните норми за изгорели газове на ЕС - Ниво 4 / Tier 4 Final, задължителни от януари 2014. FENDT комбинира доказалата се SCR-технология, при която изгорелите газове се третират с Adblue, с пасивен филтър за твърди частици и система за рециркулация. Така FENDT предлага високоефективна, икономисваща гориво комбинация от технологии, при която пасивната регенерация не изисква допълнитело впръскване на гориво. Сравнено с другите два варианта, предлагани на пазара – SCR + активен DPF филтър, или само SCR – които също така изпълняват изискванията на норма 4 / Tier 4 Final, тази технология позволява най-ниските разходи. Повишеният капацитет на охлаждане на двигателя, както и намалените номинални обороти от 2100 об/мин (900 Vario) допринасят заедно с регулираното впръскване на AdBlue за по-нисък разход на гориво и AdBlue.

Ефективната обща концепция на новите трактори Fendt се състои от многобройни, оптимално комбинирани технологии – и по-точно 63 бр. при 900 Vario и 54 бр. при 800 Vario. Тракторите от серия 800 печелят точки със своята компактност, гъвкавост и производителност. Със своите 280 к.с. тракторът предоставя не само мощност на полето, но и бързина и производителност при транспорт. С новите трактори от серии 900 и 800 Вие получавате завършена компетентност по отношение на производителност, електроника, ефективност и надеждност. Посредством новите и неповторими технологии тракторите от 900 и 800 серия могат повече и по-добре! Интелигентни и повишаващи ефективността технологии допълват сериите: система за регулиране на налягането в гумите VarioGrip, навигация VarioGuide, горивен префилтър, светлини Coming Home и много друго.

FENDT VARIOTRONIC. ЗАЩОТО ИНТЕГРАЦИЯТА ВОДИ ДО ПРОГРЕС

3333333_520

Fendt разшири концепцията си Variotronic с редица нови функции и оптимизира стратегията с един терминал. Единната концепция на управление се предлага не само при различните серии трактори, но и при различни машини: от серия 500 до 900 Vario при тракторите, при комбайните от серия C, P и Х, както и при силожокомбайните Katana. Към функциите при тракторите са добавени системи като изключване на секции SectionControl, телеметричната система AGCOmmand и лесната за управление навигационна версия VarioGuide Light за Vario-терминал 7“. Комбайните и силажокобайните Fendt получават също нови системи за навигация и документация. Цялостната концепция на управление Variotronic е важен градивен елемент в новата стратегия FUSE, с която новите технологии се свързват в единна мрежа.

4444_520_01

Победителят е Variotronic

„Fendt успя да обедини много функции нагледно в подлакътника. Мониторът поставя нови мащаби по отношение на менюто“, topagrar – сравнение на трактори „Концепция на управление“ 01/2011, тестван 828 Vario.

Стратегията FUSE: Готови - Старт

Глобалното земеделие придобива все по-голямо значение за населението и околната среда. Фермерите търсят все по-често „интелигентност” в машините. Продуктите, които предлага Fendt, са насочени не само към повишаване на ефективността и производителността, но все повече към разработване на решения за устойчиво развитие в земеделието. Тенденция, която може да се опише с едно кратко изречение:

Високотехнологични решения за професионални фермери хранят света!

НОВИ ФУНКЦИИ ПРИ FENDT

Единна концепция на управление

С концепцията за управление Variotronic Fendt отговаря на търсенето на клиентите на висока555_300 функционалност, широки възможности за настройка и същевременно лесно и логично управление. Предимството: всички функции, например настройки, навигация и документация, могат да се задават от един терминал. Комбайните от новите серии Р и Х могат да се оборудват с VarioGuide и VarioDoc Pro.

Максимална прецизност на работа с автоматичното изключване на секции SectionControl
При растителната защита и торенето много често се получават застъпвания - средно от пет до десет процента. Така възникват допълнителни разходи, които могат вече да се избегнат: с новата автоматична система за изключване на секции SectionControl, базирана на норма ISO 11781 се изключват секции на пръскачки, торачки или сеялки за точна сеитба напълно автоматично посредством GPS-позициониране. Точното GPS-позициониране се постига посредством навигационната система VarioGuide. При системата SectionControl се установява, дали участъци от определена обработена площ са третирани или не. Ако тракторът например с пръскачка мине над вече обработен участък, съответната секция на пръскачката бива автоматично изключена. Функцията SectionControl икономисва не само препарати/торове/семена посредством по-малко презастъпване, но и позволява по-добро извършване на работните процеси през нощта. Функцията SectionControl се предлага при Vario- терминал 10.4“ на серии Fendt 500 до 900 и може да се дооборудва.

VarioGuide light – „леката” версия за автоматично водене

До сега автоматичната навигационна система VarioGuide се предлагаше само за Vario-терминал 10.4“. Сега вече има по-проста версия, VarioGuide Light, за Vario-терминал 7“. VarioGuide Light е оптималната система за големи трактори с основна дейност почвообработка, на които не са необходими многобройните функции на системата VarioGuide. VarioGuide Light работи с безплатния коригиращ сигнал EGNOS. Там, където EGNOS не е наличен, може да се работи само с GPS без коригиращ сигнал или с GLONASS.
При всеки случай VarioGuide Light е създадена точно според трактора и неговото управление. Перфектното заводско решение предлага не само лека работа и комфорт, но и пести консумативи и време, тъй като се работи с по-малко презастъпване. По-опростената версия е създадена за Vario-терминал 7“.

Fendt VarioDoc Pro с AGCOmmand / Софтуер за картографиране „Farmworks“

Документацията е основната база за земеделските производители за едно модерно управление на стопанството. С VarioDoc тези данни могат да се събират и документират посредством интеграция във Vario-терминала за минимално време. Базовата версия на VarioDoc се съдържа серийно във Vario-терминал 10.4. До сега съществуваше връзка със софтуери BASF, Helm, LD-Eurosoft и AGROCOM. Разширената версия VarioDoc Pro с AGCOmmand и връзка към софтуер Farmworks позволява приложението в международен план. Така става възможно записването на позициониращи данни посредством GPS с параметри на трактора, както и данни за инвентара през ISOBUS и пренос на данни посредством мобилната мрежа. Освен това водачът има възможност да избира между автоматичен запис на данни и управление на задачи. С AGCOmmand всички събрани данни се запаметяват на всеки 10 секунди и се прехвърлят на сървър на интервал през пет минути.

AGCOmmand е система за телеметрия на AGCO за управление на машинния парк и логистика. Така може да се определи точното местоположение на трактора или каква площ вече е обработена. Освен това може да се оптимизират маршрути, да се анализират приложения или да се сравнят машини. Приложението AGCOmmand работи на база на познатите браузъри и като I-Pad App.

Сребърен медал за системата за регулиране на налягането в гумите VarioGrip

666666_300 77777_250

Системата за регулиране на налягането в гумите VarioGrip на FENDT получи сребърен медал на изложението Agritechnica още през 2009 година.

Системата позволява регулиране на налягането и по време на движение. Това е възможно посредством специалната въртяща се конструкция, която е с вечна концепция. Напомпването става посредством модифициран компресор както и собствена вентилна техника. В рамките на 10 минути налягането в гумите може да се повиши с един бар. Намаляването на налягането с един бар става в рамките на две минути.

VarioGrip - управление

Управлението на системата е напълно вградено в общата концепция на трактора. Посредством Vario-терминала с натискането на един бутон може да се коригира налягането в гумите. Асистираща система предупреждава водача за твърде ниско или твърде високо налягане.  

VarioGrip функция88888_260

Тръбите на системата VarioGrip минават през радиален въртящ преход. Посредством регулираща (зелена) тръба и тръба за въздуха (синя) гумите бързо се помпят и изпускат.

VarioGrip при почвообработка и торене

С VarioGrip можете да настройвате оптимално налягането в гумите при работа на полето и при транспорт. Още по време на приключването с полската работа и например по време на сгъването на инвентара може да се стартира качването на налягането в гумите за транспорт. Така тракторът с началото на транспорта вече е достигнал по-високото налягане. По време на движението VarioGrip повишава налягането до оптималните стойности за транспорт, за да намали износването на гумите и да осигури максимална стабилност. Преди стартиране на работата на полето налягането в гумите се изпуска само за две минути. Голямото предимство на VarioGrip се състои в това, че помпенето и изпускането на въздуха може да става и по време на движение.  

Тестваното качество

Постоянното отлично качество е постигнато посредством първокласна изработка и висококачествени материали. По време на фазата на разработка прототипите минават многобройни тестове до 10000 часа при най-тежки условия, за да се тества издържливостта на компонентите. В серийното производство Fendt залага на многобройни проверки, така че всеки трактор, който напуска завода, отговаря на съответстващото високо качество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.