1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Перфектна сеитба при трудни условия със сеялка КИНЗЕ

Перфектна сеитба при трудни условия със сеялка КИНЗЕ

Стопанинът Павлин Киров от община Кайнарджа засява 3000 дка с пролетници с помощта на тази машина

Кампанията по сеитба на пролетни култури приключи успешно в стопанството на Павлин Киров. Фермерът обработва 5500 дка земя в община Кайнарджа, област Силистра. За да засее 3000 дка със слънчоглед и царевица, Павлин Киров се спира на сеялка Кинзе.

„С тези машини пробваме за първи път. От фирма Интерагри бяха така любезни да ми я предоставят, за да тествам как се справя сеялката в реални полеви условия. Искахме да изпитаме качествата и здравината й, тъй като теренът е тежък, с камъни, почвата е тежка и в кално време става дори стресиращо", обобщи земеделският стопанин.

В момента Павлин Киров е убеден в здравината на сеялката Кинзе. „Машината е много добре конструирана, с качествени материали и се представи много добре дори в полетата с камъни", сподели наблюденията си фермерът. Той допълва, че дори при кални условия, когато колегите му не са успели да влязат в полетата, той е сеел. „Освен че можем да разчитаме на сеялката при трудни условия, отчитаме висока скорост на сеитбата и завидна точност от 97% дори при 14 км/ч", допълни още Павлин Киров.

Машината се отличава още по начина си на привеждане в транспортно положение, който е твърде зрелищен. Сеялката Кинзе почти не се нуждае от сервизно обслужване, но дори и в тези моменти от Интерагри реагират много бързо.

Сеялките Кинзе са се наложили като безспорни лидери в пролетната сеитба през годините. Отличават се освен със здравина и сигурност, така и с точност и прецизност на изсяването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.