1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Подобрения при товарачите JCB в средния сегмент

Подобрения при товарачите JCB в средния сегмент

Новата звезда е моделът JCB 413S Agri

Нови контролни и информационни функции - включително способността да се извършва рутинна проверка на функциите от новата кабина CommandPlus – това са част от характеристиките на най-новите версии на моделите JCB 411 Agri, 413S Agri и 417 Agri колесни товарачи. Кабината предлага отлична видимост и подобрена шумоизолация, което прави тези машини приятно място за дългите часове, прекарвани от водача на седалката.

Генералният директор „Земеделие“ на JCB Джон Смит казва: „Операторите на тези икономически ефективни машини получават същия комфорт, удобство и продуктивност, както операторите на по-големите, с висока производителност колесни товарачи на JCB. Новите услуги, настройката и функциите ще насърчат операторите да се грижат и използват своите товарачи за оптимална производителност в рамките на минимални експлоатационни разходи.”

Товарачите JCB 411 Agri и 417 Agri, съответно със 109 и 125 к.с., са проектирани и оборудвани предимно за тежки терени, за работа в големи помещения и извършване на рутинни за обработка и товарене задачи във фермите. Оборудвани са с трансмисия Powershift с четири скорости. Новите товарачи се захранват от JCB EcoMAX двигател Tier 4Final, със система за селективна каталитична редукция (SCR). Клиентите могат да изберат ново хидравлично задвижване на вентилатора, който регулира скоростта, според температурата на околната среда, за да се оптимизира охлаждането и разхода на гориво.

Моделът Agri 411 повдига на височина 3,36 м товар от 5 тона, докато при модела Agri 417 височината на повдигане е 4,2 м с товароподемност 3,9 тона. По избор е достъпно хидравлично окачване за омекотяване при движение на товарача върху грапава повърхност, подобрено возене за оператора, по-голям комфорт и свеждане до минимум на риска от изсипване или падане на товара.

Водещият модел в средния сегмент JCB 413S Agri, с мощност 145 к.с., повдига товар от 4,6 до 5,6 тона на височина 3,61 м, справяйки се успешно с по-взискателни приложения, като включване на скоби за обработка на силаж и зареждане с тор на полето, благодарение на по-високите нива на избутвателна мощност и теглителен потенциал, генерирани от по-високото съотношение мощност-тегло и шестстепенната трансмисия Powershift. Машината е подходяща за средни по размери ферми, където гъвкавостта е водещ принцип на работа.

JCB представи в собствена ферма в Англия новия компактен колесен товарач JCB Agri 403, способен да работи ефективно в затворени пространства, във и около сградите в свинеферми, птицеферми, млечни ферми, разсадници и коневъдни центрове. За него тесните пространства не са проблем. Той е с височина от 2,2 м и само 1,1 метра широчина, когато са монтирани тесни гуми.

Генералният мениджър по продажбите на JCB Agriculture, Джон Смит казва: „Новият JCB 403 Agri, с мощност 35,5 к.с., е следствие на интензивно и задълбочено проектиране и в крайна сметка резултатът е компактен колесен товарач, който се характеризира с издръжливост и операционна лекота. С успоредно повдигане, хидравлично свързване, джойстик хидравлика и управление на превоза на товари по стандарт, той е много добре оборудван компактен товарач. Съвременните контроли и апаратура на стандартните товарачи подчертават стила и високото качество, постигнати при изпълнението на машината.”

JCB пуска и нови версии на телескопичните колесни товарачи TM320 и TM320S с повишена производителност, по-ниски експлоатационни разходи и подобрено оборудване и комфорт за оператора. Те отговарят на най-новите правила за емисии без допълнителни изисквания за обслужване, които биха се добавили към текущите разходи.

Тим Бърноп, главен директор „Иновации“ в JCB, заявява: „JCB TM320 и TM320S комбинират централната позиция на управление и видимостта във всички посоки при манипулиране с гъвкавостта на телескопичния товарач - комбинация, която създава отлична машина за извършване на селскостопански операции за обработка и товарене. В съответствие с политиката на JCB за непрекъснато усъвършенстване, фермерите и операторите ще оценят най-новите модели, които са по-добри от своите предшественици.”

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.