1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Пръскачките Caruelle - почеркът на професионалистите

Пръскачките Caruelle - почеркът на професионалистите

Фирма Стойчеви предлага машините в прикачен и самоходен вариант

Модерното земеделие изисква модерни решения! Затова фирма Стойчеви ви предлага прикачни и самоходни пръскачки Caruelle.  Основните предимства на машините са, че имат подсилено шаси, особено подходящо за българските полета, пирамидален резервоар без никакви тръби и щанги със система против люлеене. Всичко това ви гарантира качествено пръскане със скорост до 20 км/ч. 

Прикачната пръскачка Caruelle Olympia е със здраво шаси, което осигурява висока стабилност и издръжливост, като гарантира отлични условия за работа. То защитава реколтата, както и механизмите на пръскачката. Долната част на пръскачката се предпазва от метална плоча, а механичните части посредством странични капаци. Новите модели на Olympia осигуряват широк, удобен и безопасен достъп до основния отвор на резервоара. Цялата гама пръскачки Olympia е сертифицирана за движение по пътната мрежа със скорости на движение до 25 или до 40 км/ч. Специалното окачване осигурява на пръскачката висока стабилност както при транспорт, така и по време на работа. Основният резервоар на пръскачките Caruelle се произвежда от полиетилен с дебелина 12mm. Премахването на тръбите от вътрешната им част минимизира задържането на препарата и улеснява измиването. Машината е с бутално–диафрагмена помпа, което осигурява голям дебит. От CARUELLE са разработили и патентовали специален въртящ се механичен нивомер, който гарантира точно измерване в целия диапазон и при всякакви условия. Резервоарите за чиста вода са с  капацитет 350 литра (за пръскачки 2500 и 3200) и 400 литра (за пръскачка 4000). Щангите на пръскачката гарантират производителност и стабилност при всякакви условия:

Щангите Alouette са стоманени, с размери 18, 20, 18, 20 и 24m. Окачването е тип „махало, със система против залюляване с подвижен централен амортизатор. Разполагат с трипосочна автоматична предпазна система и защита на дюзодържателите.

Щангите Phoenix се предлагат с работна широчина от 32 до 38m., като има възможност за промяна широчината на щангите от 32 / 33 m. или 36 / 38 m. Използвани са Г–образни профили за осигуряване на гъвкавост и здравина, както и междинни усилващи стоманени елементи, осигуряващи висока издръжливост на конструкцията. Окачване на щангите също е тип „махало”, със система против залюляване с подвижен централен амортизатор.

Самоходната пръскачка Caruelle Nympheos осигурява високи резултати и чисто пръскане. Решена в четири различни капацитета - 2500, 3200, 4200 и 5200 литра, пръскачката може да бъде оборудвана с три типа щанги : Hirondelle от 18 to 32 м, Phoenix от 32 to 38 м. и големите Aluminum щанги от  40 до 44 м. По този начин Nympheos може да посрещне нуждите на всяко стопанство. Резервоарите за чиста вода с обеми от 260 литра до 450 литра осигуряват покриването на съвременните изисквания към пръскачките, както и гарантират пълното измиване на системата. В зависимост от модела на Nympheos могат да се монтират три DEUTZ двигателя - 180, 200 или 240 к.с. Четири задвижващи и завиващи колела, с хидростатична трансмисия.

Пръскачката е оборудвана с механично или хидравлично регулируем мост, осигуряващ колея от 1.80 до 2.40 м, от 2.00 до 2.70 и от 2.40 до 3.05 м. 

За да си осигурите равномерното и правилно подаване на азот дори и при наклонени терени от Стойчеви препоръчват дюзите ChaferStreambar MR, с които се постига най-ефикасният начин за прилагането му. Дюзите за течен тор са пригодени за всякакъв вид пръскачки. Дължината на дюзите е 40 см и е разпределена с точност по ширината на щангата. Всеки един от четирите отвора работи независимо един от друг за да осигури равномерно подаване на течността.

Вертикалният поток и регулируемите отвори за големината на капките, който създава дюзата, минимилизира риска от грешното подаване на тора към почвата при залюляване или различна височината на стрелата. Дюзите са предназначени за равномерно захранване на течни торове като 28%, 30% или 32% течен азотен тор (N) на пшеница и други култури. Всеки от четирите отвора на поточните пръти е предназначен, за да осигури последователно доставяне на тор в обхвата на работните налягания. При NO-TILL технологията, е изключително подходящ защото осигурява концентрирани потоци на равни разстояния, като минимизира количеството азот към растителните остатъци. ChaferStreambar MR се предлагат с дължина 40 см и 50 см и имат пръстеновидни накрайници, за да пасват на повечето пръскачки.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.