1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Пръскачките от серията RoGator 600 B на Challenger ще бъдат показани на изложението DLG Feldtage 2012

Пръскачките от серията RoGator 600 B на Challenger ще бъдат показани на изложението DLG Feldtage 2012

Те предлагат уникални във всяко отношение характеристики

Самоходните пръскачки от серията RoGator 600 B на Challenger са снабдени с двигатели с модерната технология Селективна каталитична редукция, осигуряваща изключителна икономия на гориво и отговаряща на строгите изисквания на етап ІІІБ. Поради големия интерес серията вече беше представена през пролетта на 2012 г.

В нея се включват три модела, оборудвани с двигатели AGCO SISU POWER с мощност 223, 242 и 175 к.с. Нов терминал C3000, съгласуван със стандарта ISOBus, създаден съвместно с един от стратегическите партньори на AGCO, Topcon, предоставя голямо точност на позоциониране и управление, авто-секционен контрол, променливи норми, подробно картографиране и записване на данни с многостранно и лесно управление на информацията и голям и ясен екран.

Всички модели RoGator 600 са конструирани върху единствено по рода си шаси на една греда, снабдено с нова система за настройка на работната височина, която позволява на оператора да повдига пръскачката на 45 см над стандартната 75 см работа височина, за да осигури клиърънс 1,2 м. Хидравлично или ръчно, ширината на стъпката се настройва в диапазона 1,8–2,25 м.

Независимото окачване на четирите колела предлага изключителна стабилност и комфорт за максимална безопасност при движение на пълна скорост. Управлението 4х4 също е стандартна част от серията и работи в два режима – с две или 4 управляващи колела.

Хидростатична помпа със сензор за натоварване гарантира работен режим подобен на този при плавно променящите се трансмисии и скорост от 0-40 км/ч без необходимост от промяна на честотата на въртене на коляновия вал. Изцяло обновените мотори на колелата, с които са снабдени само пръскачките RoGator, са с вграден планетарен редуктор и вградени спирачки, монтирани в центъра на колелата с цел да не увреждат посевите. Спирачките са свързани със система против буксуване Active Slip.

Резервоарът на модела RoGator 635 е с вместимост 4000 л, резервоарът на модела от среден клас RoGator 645 – с вместимост 4000 л или 5000 л, а най-мощният модел RoGator 655 се предлага и във вариант с 6000-литров резервоар. Специалният дизайн на резервоара е с ниско разположен център на тежестта и осигурява оптимален баланс и разпределение на тежестта между предните и задните оси в съотношение 50:50 при разгъната щанга.

Друга уникална характеристика е новото, здраво монтажно рамо, което се фиксира към шасито на една греда в пространството пред задната ос. Това е положението, което предоставя най-добро поддържане на стабилността. По избор на щангата може да се монтира автоматична контурна система от NORAC.

Ширината на щангите на RoGator 600 варира между 24-36 м. Моделът може да се оборудва с две разпръскващи тръби от неръждаема стомана за приложение на големи количества течни торове. GPS управлението с циркулираща система под налягане е с модулен дизайн. По избор моделът се оборудва с корпуси на дюзи Dual-Select, които го превръщат в приспособим към всички условия.

Всички модели са оборудвани с голяма центробежна помпа с капацитет 800 л/мин с възможност за самозареждане, свързана с уникален тръбопроводен модул с водещите в отрасъла полиетиленови тръби с диаметър 45 мм. За свързване на тръбите навсякъде по системата се използвани шарнири „Banjo“. Пълненето на резервоара се извършва през голям, химичен индукционен бункер с вместимост 60 л. Пълненето на бункера с течности се осъществява със скорост 200 л/мин, а пълненето с гранули – с 30 кг/мин, което спестява време.

Самоходните пръскачки от серията RoGator 600 глезят операторите с най-голямата кабина на пазара – същата, с която са оборудвани гъсеничните трактори MT700C и MT800C на Challenger. Благодарение на независимото окачване на колелата, комфортът на движение е, както PROFI 09/2011 го нарича, „великолепен“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.