1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Японските технологии в тракторостроенето ще бъдат внедрени в Европа

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Японските технологии в тракторостроенето ще бъдат внедрени в Европа

И още: Как земеделските стопаните в районите на Плевен и Ловеч опазиха пшеницата и ечемика от болести и плевели

Само преди дни на църковния празник Свети Свети Константин и Елена в село Борован беше открита нова придобивка за агросектора. Повече за нея – от мястото на събитието.

Турска селекция царевица и слънчоглед е представена на опитните полета на Аграрния университет в Пловдив. В рамките на инициативата Хербитур беше анализирано развитието им, както и ефекта от приложените хербициди.

Все по-иновативни и модерни стават земеделските машини, все по-изобретателни стават компаниите при тяхното предлагане. Кой е печелившият ли? Най-вече българският фермер, който има възможността да избере най-подходящата техника за своето стопанство и то – при възможно най-изгодни условия.

Как през тази стопанска година зърнопроизводителите се справиха с икономически важните плевели и болести по пшеницата и ечемика. Ще ви заведем в районите на Плевен и Ловеч, за да разберем ефективна ли е приложената от тях технология.

Напояването става все по-актуално в земеделското производство, затова и фермерите в България, следвайки световните тенденции, се интересуват все повече от начините за използване на такива системи в стопанставата си. Но, какъв е икономичекият ефект и заслужава ли си подобна инвестиция. За да проверим, заедно отиваме в село Тихомирово.

Японските технологии в тракторостроенето ще бъдат внедрени в Европа след изграждането на завод във Франция. Повече за японското ноу хау в агроиндустрията и за пренасянето на този опит в земеделието и у нас – вижте от специалното ни интервю с Шиничи Ямада.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 31.05.-07.06.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.