1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Trelleborg представя гамата TM150 по технология „BlueTireTM „ за новото поколение самоходни пръскачки

Trelleborg представя гамата TM150 по технология „BlueTireTM „ за новото поколение самоходни пръскачки

Новата TM150 за пръскачки има до 40% по-голяма товароносимост при еднакво работно налягане

Trelleborg разширява своята гама гуми за самоходни пръскачки с първия размер от модела TM150, разработен по технологията BlueTireTM. В съответствие със стандарта „Very High Flexion”, новият размер VF 380/90R46 173D има товароносимост до 6,500 килограма при скорост от 65 км/ч. Новата гама TM150 ще бъде представена през м. Февруари следващата година на изложението „СИМА” (SIMA Show 2015) в Париж, Франция, и на Световното Агро Изложение (World Ag Expo) в Тулер, Калифорния, САЩ.

В сравнение със стандартните продукти, новата TM150 за пръскачки има до 40% по-голяма товароносимост при еднакво работно налягане или позволява 40% по-ниско работно налягане  за същото натоварване.

Емилиана Веско, Продуктов Маркетинг Мениджър за Селскостопански гуми и гуми за дърводобив при Trelleborg Wheel Systems, казва: “Необходимостта от по-голяма производителност в селскостопанския отрасъл на глобално ниво подтиква професионалистите да използват модерни пръскачки, по-специално в Европа и Америка. Новите поколения торове и самоходни високомощни пръскачки изискват нововъведения в технологиите на гумите, които да посрещнат новите и бъдещи тежки приложения, предимно що се отнася до големия товар, стабилността и по-малката компактизация на почвата.

“Новата серия TM150 е перфектният избор за намяляване на следите от гумите и компактизацията на почвата. Модерният дизайн на TM150 гарантира от 5% до 8% по-голяма ширина от стандартните решения, с голяма полезност и по-високи добиви.”

Специфичният дизайн на протектора на гамата TM150 е специално създаден да устои на повреди от стеблата на растенията и за по-добро поведение на пътя, дори при високи скорости (Скоростен индекс D - 65 км/ч). В добавка, новият протектор е с по-масивни блокове за по-голяма твърдост при по-голям товар и с остър челен ръб за максимално сцепление, докато масивните и заоблени рамене повишават стабилността на машината когато работи на полето с разгърнати стрели.

Гумата VF 380/90R46 може да се монтира и на различни по размери джанти, спестявайки на фермерите пари и време.

Развитието на тази гама ще продължава с нови размери през 2015, отговаряйки на повишеното търсене на този вид гуми в световен мащаб. Продуктът ще бъде представен за пръв път на щанда на Trelleborg на изложението „СИМА” (SIMA Show 2015), което ще се проведе в Париж, Франция, от 22ри до 26ти Февруари и на Световното Агро Изложение (World Ag Expo) в Тулер, Калифорния, САЩ, от 10ти до 12ти Февруари.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.