1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Успешното партньорство между Оптиком и Rostselmash

Успешното партньорство между Оптиком и Rostselmash

Група клиенти на Оптиком бяха на неколкодневно посещение в заводите на руския концерн

Успешно стартиралото само преди месеци партньорство между Оптиком и руския концерн Rostselmash за продажби на комбайни на българския пазар имаше натоварена програма за доставка на машини и резервни части, обучения на сервизните и търговски специалисти и подготовка на всичко необходимо за успешно провеждане на предстоящата жътва. Над дузина зърнокомбайни от моделите TORUM 765, RSM 161, VECTOR 425 и ACROS 595 Plus са вече при своите нови стопани и в готовност да приберат ценна реколта без загуби. Операторите на машините преминаха обучение за работа и експлоатация в търговско-сервизните центрове на Оптиком.

Група клиенти на Оптиком в края на май бяха на неколкодневно посещение в заводите на руския концерн Rostselmash в Ростов на Дон, където се впечатлиха от гостоприемството и мащабите на високотехнологичното производство. Убедиха се, че компанията разполага с всички необходими технологии за пълен цикъл на производство на качествена продукция, включително собствени конструкторски разработки. Ростселмаш впечатлява със собствени леярни, металорежещи, металообработващи, заваръчни мощности и такива за боядисване и финално сглобяване и окомплектоване. На всички етапи от производството на земеделска техника от конструкторските разработки до сервизното обслужване се внедряват най-нови технологии, позволяващи в кратки срокове да се пускат на пазара нови модели машини и адаптери.

Любопитно е, че на производствените линии могат да се произвеждат до 90 комбайна успоредно едновременно, а един комбайн се сглобява за 15 минути и се състои от 12 000 отделни части. Над 1000 машини напускат завода ежемесечно.

Българските земеделци посетиха и редица туристически забележителности в Ростов на Дон и руската столица Москва.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.