1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Väderstad продължава да инвестира и да се разраства

Väderstad продължава да инвестира и да се разраства

През 2012 г. оборотът на компанията нарасна с 16% и достигна 2,1 млрд. шведски крони

През 2012 г. оборотът на Väderstad-Verken нарасна с 16% и достигна 2,1 млрд. шведски крони, а персоналът на компанията се увеличи с общо 93 нови членове. Така общият брой на работещите във Väderstad-Verken се равнява на почти хиляда души, като 800 от тях се намират в Швеция. През 2012 г. компанията също така инвестира в нов център за части и филиал за продажби в Литва.

С над 5000 кв. м бе увеличена производствената площ на завода. Построена бе нова сграда за производство на новите модели редосеялки Tempo и култиватори тип Swift. Според Кристина Щарк, маркетингов директор на Väderstad-Verken, наскоро изграденият център за части в гр. Ведерщат ще осигурява по-бързо обслужване на клиентите.

През 2012 г. Väderstad подсили присъствието си в Литва, където компанията развива бизнес от 15 години. Открити бяха нови офиси, както и склад за части и различни услуги.

„Дълбоко сме убедени, че разрастването ни ще продължи през 2013 г. и правим инвестиции в тази насока. Понастоящем стойността на планираните инвестиции възлиза на 136 млн. шведски крони. В момента сме в процес на изграждане на нов център за логистика във Ведерщат, с чиято помощ по-ефективно да набавяме нарастващите количества материали за нуждите на производството. Също така инвестираме в широкомащабни промени в сектора на пръскачките, с оглед на това да увеличим неговия капацитет“, заявява Кристер Щарк, Председател на Борда на директорите на Väderstad-Verken.

„За сега реализираме най-големи пазари в Англия, Швеция, Русия, Германия и Франция, но с редосеялките Tempo се откриват огромни възможности за продажби в Южна и Северна Америка“, твърди Кристина Щарк.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.