1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. ЗЛАТЕКС разработи успешна формула за печелившо земеделие

ЗЛАТЕКС разработи успешна формула за печелившо земеделие

Демо Турът, организиран от компанията, започна от Чирпан

Дойде краят на дълго продължилите проливни дъждове. Природните стихии отстъпиха и дадоха надежда на българските стопани за старт на новия жътвен сезон.

На 23 Юни, в първия истински летен ден, стартира и Националния Демотур на Златекс. Той се провежда в рамките на седмица и обхваща четири ключови района в цялата страна.

dsc03453_web_360Началото беше поставено с полета в Южна България. И то неслучайно! Компанията, която дава тон и първа въвежда най-новите иновации в световното машиностроене, предоставяйки ги на българските фермери за употреба, е редно и да има свое собствено образцово земеделие. Това е живата връзка, симбиозата между предлагането на най-подбраното от световните производители – изпитано и оценено от собствен опит, и сигурността и гаранцията, че точно то е най-полезното за българските условия на работа.

В първия ден на Демотура екипът на Златекс за пореден път ни доказа, че само най-доброто е наистина добро за мащабите на нейната работа. В района на Чирпан екип от опитни специалисти от старозагорската фирма, подкрепени от квалифицирани професионалисти и демонстратори от AGCO, изнесоха впечатляваща демонстрация на интелигентни машини и нови технологии, подходящи за съвременното печелившо българско земеделие. Защото с добрата техника – добра печалба!

Гости на демонстрацията бяха земеделски стопани и фермери от Южна България. Те проявиха жив интерес към машините, презентирани и демонстрирани в работа. В демонстрационния ден на полето бяха показани част от високотехнологичните и ефективни машини от марките FENDT, VALTRA, KERNER, KRONE, RABE, SOLA, RAUCH и CAFFINI – техниката, необходима на всеки един земеделски стопанин, за всяка една ферма, за да преуспее.

Началото на зрелищния парад на високотехнологични машини постави роторният зърнокомбайн FENDT. След него дефилираха и тракторите от тази марка. Накратко – FENDT си е FENDT! И неслучайно за него няма криза. По последни статистически данни продажбите на FENDT в световен мащаб са нараснали отново с нови 3%. И за 14-ти пореден път FENDT оглави класацията в актуалния за 2013 година DLG имидж-барометър вdsc03524_web_360 ранг листата на селскостопанските производители. Тракторите FENDT Vario – перфектна техника, дизайн, качество и здравина в едно! Технически иновативен, универсално приложим, с мощности от 70 до 450 к.с., FENDT е единственият по рода си трактор с изключително нисък разход на гориво – само от 195 г/kWh. Създаден от идеали, работещ безкомпромисно, реализиращ повече от очакваното!

След всяка здрава теглителна машина трябва да работи също толкова сигурен и добър прикачен инвентар, като широкозахватните сеялки KERNER и SOLA, дисковите брани RABE и KNOCHE, плуга RABE с 8 тела, тороразпръскващата машина RAUCH и балопресата KRONE.

Факт е, че сеялките KERNER се наложиха в качеството си на новия лидер при комбинираните сеялки за есенна сеитба. Стопаните в България се убедиха и в изключително добрата почвообработка с двуредовата дискова система с голям диаметър от 500 мм и с равномерното уплътняване преди изсяване с помощта на уникалния патентован метален Cracker валяк със стоманени ножови чистачи. Това е единствената сеялка с метален валяк за уплътняване и със самостоятелно шаси за транспортиране на дълги разстояния. Сеялката KERNER притежава симбиоза от иновации, която не е налична при никоя друга марка.

dsc03577_web_360Пръскачката CAFFINI, агрегатирана за трактор FENDT 312 Vario, беше лично представена от собственика си – г-м Генчо Стайков от чирпанското село Зетьово. Лично малкият син на г-н Стайков управляваше машините! А собственикът им сподели от личен опит: „Страшно съм доволен от тези машини, закупени от фирма Златекс. За нас Тракторът се казва FENDT и ако някой все още не го е разбрал, то е крайно време! Пръскачката CAFFINI наистина е перфектна. Моята пръскачка е с „въздушни криле”. С нея мога да пръскам без да се съобразявам с времето. Горещо препоръчвам тази опция на моите колеги!”

Всяка една комбинация от трактор и прикачен инвентар работи безапелационно точно с навигационните системи, предлагани от AGCO. За това говори и Павел Гнип, специалист от AGCO, работещ в сферата на GPS управлението.

Има и една много важна причина да запомним точно тази демонстрация! Тя се отличи с едно знаменателно събитие – за първи път, от цяла България, точно тук компания ЗЛАТЕКС презентира новия бранд трактори, който наскоро включи в своето портфолио – финландските трактори VALTRA. На полето в Чирпан всички видяха и чуха причината VALTRA да се нареди до вече добре познатите досега марки техника, представяни от компанията. Златекс е дългогодишен стратегически партньор на корпорацията AGCO. Неведнъж е получавала заслужени похвали в пресата и именно като такъв партньор последвалото решение на AGCO да повери своя ключов бранд VALTRA именно на Златекс е естествено продължение и резултат от 9-годишно ползотворно сътрудничество между тях.

А защо VALTRA? Защото е световен бранд! Еднакво добре продаващ се в както в Европа, dsc03592_web_360_01така и в Южна Америка. Защото е европейска машина! С гарантираното скандинавско качество и на тракторите, и на двигателите, произвеждани също там. Защото може да работи при всякакви климатични условия – от (– 25) до (+ 45) градуса Целзий. И защото дава неограничен избор на оборудване и предназначение – както в селското стопанство, така и за горско и комунално стопанство. А също и богат избор на мощностен диапазон (от 60 к.с. до 360 к.с) и разнообразие на трансмисии. Вече над 60 години чрез тракторите VALTRA стопаните по цял свят „различават мъжете от момчетата”.

Участниците в демонстрацията на ЗЛАТЕКС изказаха своята благодарност пред организаторите на събитието за възможността да видят в действие цял набор земеделски машини, необходими за обработка на почвата, за сеитба, пръскане и торене на зърнени култури. Тяхното мнение беше единодушно: „С такава техника успехът на производителя е гарантиран!”

За всички присъстващи на събитието имаше и специални промоции за машини и резервни части.

Но едно важно нещо стана пределно ясно – че високите добиви в земеделието се постигат чрез качествени семена, торове и препарати за защита и разбира се ефективни техники и технологии за обработка и сеитба.

Новото време и все по-нарастващите нужди от потребление на селскостопанска продукция налагат стратегическо и гъвкаво мислене за постигане на по-високи добиви, реализирани с по-малко разходи.

Принципът, който следва Златекс при избора на производители на селскостопанска техника, които да представлява на българския пазар винаги е бил: За кратко време, с малко разходи, висока производителност. Така компания Златекс успешно подкрепя своите клиенти и ги прави печеливши.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.