На 6 ноември, в НДК – зала 6, от 12:00 часа ще отвори врати третият Балкански фестивал на ракията. По време на фестивала ще бъдат представени ракии от родните производители, както и традиционни, високоалкохолни напитки от Турция, Гърция, Македония и Сърбия.
В рамките на Фестивала посетителите ще имат възможност да дегустират - плодови, гроздови, анасонови ракии и други традиционни балкански напитки.
Специално за събитието ще може да се докоснете първи до премиери и предпремиери и да опитате лимитирани серии на бутикови и отлежали питиета, както и наградени ракии от международни конкурси.
Програмата на Фестивала:
6 ноември –петък
14.00 часа - Първи стъпки в дегустацията на ракия - лектор: д-р инж. Димитър Гайдарски
15. 30 часа - Особености на дестилатните напитки - Гергана Царева, експерт
17. 00 часа – История, производство и традиции в консумацията на традиционни турски ракии и дегустация на Tekirdag 10 в съчетание с храна приготвена специално от Шеф готвач Бурак Онай - фирма "Геслин"
7 ноември - събота
13.00 - Връчване на наградите от конкурса "Изборът на потребителите"
14.00 - Дегустация на сръбска ракия - лектор: Светлин Мирчев, RAKIASHOP.EU -Вилямова, Малинова, Дюлева ракия отлежала в барик,12 годишна сливова
15.00 - 16.30 - Как се прави ракия? - лектор: д-р инж. Димитър Гайдарски
Специално за Балкански фестивал на ракията и за регистрираните посетители на фестивала, Yeni raki България предоставя 3 специални награди: - Raki&Fish odyssey - енциклопедия на средиземноморските кухни от Тан Моргул и две награди Yeni raki с ледарка, специален охладител и две чаши.
Организатори обещават и други изненади. Ще се допускат само лица над 18 години!
Работното време на Фестивала от 12.00 до 20.00 часа.