Събитието ще се проведе на 31 май 2013 г. /петък/ от 10.30 часа, в зала 107 на 1-вия етаж, в сградата на Национален дом на техниката, ул. Георги С. Раковски № 108 благодарение на Съюза на преработвалите на плодове и зеленчуци в България, съвместно с Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Събитието е насочено към представители на фирмите и образователните институции, членове на СППЗ, както и други организации, в чийто предмет на дейност попада замразяването на плодове и зеленчуци.
Важни акценти в него ще бъдат:
- проблемите, предизвикателствата и възможностите на бранша, свързани с преработка на плодове и зеленчуци в началото на преработвателния сезон;
- състоянието на сектора в България;
- европейските изисквания, норми и стандарти;
- иновативните методи в замразяването;
- организирането и провеждането на работни посещения и семинари в България и в чужбина;
- подготовка и разпространение на информационни листовки, брошури, плакати, банери, публикации в печатни и/или електронни медии в България и партньорската страна;
- провеждане на заключителна конференция за представяне на постигнатите резултати