вторник, 22 Май 2018, 07:23
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Земеделска техника

Рекламно-информационен вестник

Брой 680/2018

Темите на брой единадесети /680/ 2018 г. на в. „Земеделска техника“ са Фестивал на еко и биопроизводители и арт творци, Садово и Международно ztlogo_374изложение Бата Арго.
Има информация за откриването на петото юбилейно Отличие „Принос в механизацията на земеделието”. Формулярите за участие отново са обособени в 3 основни направления с подкатегории в зависимост от особеностите на земеделието. Награждаването ще бъде на 4 декември.
От 15 до 18 май на летището в Стара Загора ще се проведе Международното селскостопанско изложение Бата Агро, организирано от Българската асоциация на търговците на агротехника. То ще събере над 200 фирми от страната и чужбина и много посетители.
Новият продукт на Лебозол КвадроМакс СК има иновативна формулировка. Тя е разработена с цел максимален и цялостен прием на елементите. Комбинацията от мед, манган, цинк и сяра е по-добре приспособена за нуждите на растенията. Лесен е за употреба и има добра смесимост с обичайните средства за растителна защита.
Публикувана е информация за Фестивала на еко и биопроизводителите в Садово, който ще се проведе от 24 до 26 май. Тази година той съвпада и с Празника на града. Ще има изложение на производители и майстори, лекции и беседи в областта на алтернативното земеделие от утвърдени специалисти, музикална програма и много забавления.
В рубриката „Кой кой е в земеделието” е представен проф. д-р Снежан Божков. Работи в ИПАЗР „Н. Пушкаров”, София, където през 2018 г. е избран за професор. Член е на УС на Българската асоциация по механизация на земеделието, национален експерт е към НТС по машиностроене и др.
Има информация за подмярка 8.6 за нова горска техника и оборудване, чийто прием започна на 30 април и ще продължи до 31 юли. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е над 35 млн. лева, а кандидатстването се извършва единствено чрез електронно подадено предложение в ИСУН.
В рубриката „Среща с бъдещето” е отразено блестящото представяне на студентите от клуб „Роботика” на Първия международен младежки фестивал за научно техническо творчество „От Винта!”, провел се на 28 и 29 април в София.
Бизнес информацията е за нормативни актове за земеделието през месец март и април 2018 г.
В разширената рубрика „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, саксийни цветни видове, поместени са малки обяви.
Рекламите са за машини, торове, институти, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника” може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com/.

Земеделска техника

Брой 679/2018

Темите на брой десети /679/ 2018 г. на в. „Земеделска техника“ са: 21-ва международна научна конференция Еко-Маунтин 2018, Международно изложение Бата Агро и Отличие „Принос в механизацията на земеделието” 2018.
Има информация за откриването на петото юбилейно Отличие „Принос в механизацията на земеделието”. Организатори отново са Министерството на земеделието, храните и горите, Селскостопанска академия, Аграрен университет – Пловдив, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Научно-технически институт по машиностроене и вестник „Земеделска техника”. Формулярите за участие отново са обособени в 3 основни направления в зависимост от особеностите на земеделието. Награждаването ще бъде на 4 декември.
Поместен е текст за 21-вата научна конференция с международно участие Еко-Маунтин 2018 на тема: „Екологични проблеми на планинското земеделие”, която ще се проведе от 17 до 19 май в Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян. Тематични направления на конференцията са: животновъдство, фуражно производство и ливадарство и трайни насаждения.
В интервю за вестника Даниел Минев, председател на Бата Агро, представя целите на организацията и какво могат да очакват посетителите на изложението. Засегнати са проблеми като възрастта на машините, които се използват в България, пазара на земеделска техника в страната, включително и на машини втора употреба, кадри в сектора и др.
На Бата Агро Интерагри ще постави акцент на най-новите трактори и комбайни на New Holland, почвообработващата техника на Gregoire Besson, сеялките Kinze, пръскачките Agrojet, фабричните системи за прецизно земеделие и др.
Оптиком пък ще покажат зърнокомбайните Rostselmash, гамата селскостопански машини JCB – специален юбилеен експонат JCB 541-70 Agri Pro, произведен в чест на 40-годишнината от началото на телескопичните товарачи JCB и трактора JCB Fastrac 8330. Премиери ще има и при тракторите Landini и McCormick и при инвентара.
Аквамат 2000 предлагат решения за отглеждане на плодове и зеленчуци под покрития. Разнообразието от професионални мрежи включва мрежи за защита от всички видове насекоми, мрежи за сянка, за защита от вятър и слани и др.
Поместен е текст за подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е над 19 млн., а крайният срок за кандидатстване е 13 юли.
Вестник „Земеделска техника” честити 75-годишния юбилей на доц. д-р Владимир Витков, дългогодишен член на редакционния съвет на изданието.
Има интересна информация за историята на Деня на Европа – 9 май.
В разширената рубрика „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, саксийни цветни видове, поместени са малки обяви.
Рекламите са за машини, семена, торове, институти и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника” може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com/.

agro
agro
eXTReMe Tracker