петък, 15 Декември 2017, 21:52
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Земеделска техника

Рекламно-информационен вестник

Брой 667/2017

Темите на брой двадесет и трети брой /667/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са „Седмиятztlogo_374 национален агросеминар на НАЗ” и „Земеделска техника”.

Поместени са участници по направление 2 и направление 3 в Отличието „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Публикувана е и покана за връчване на годишните награди, което ще се състои на 7 декември от 13 часа в сградата на НТС в София.

Председателят на Национална асоциация на зърнопроизводителите Светослав Русалов поздравява членовете на регионалните сдружения по случай 11-ата годишнина на НАЗ.

Ася Гочева, и.д. изп. директор на НАЗ, обръща внимание на международното признание на НАЗ, получено по време на срещата с представители на земеделските камари на Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Полша и Хърватия, на която е подписана обща декларация относно бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС. Това е първият международен документ, в чието създаване участва НАЗ.

Тодор Дянков, управител на „Йобстел България”, представя фирмата и дейността ѝ. Голяма част от клиентите на компанията са в земеделския сектор. Според него в последните години се забелязва увеличение на обемите на транспортираните земеделски товари.

Мая Ташева, зам. мениджър продажби в „Свилоцел”, информира за „Свилоцел” ЕАД. Предприятието е единствен производител у нас и на Балканския полуостров на сулфатна избелена целулоза от широколистна дървесина.

Фирма „Варекс” представя трактора Massey Ferguson 8740, лидерът на полето, показан на Агритехника. На изложението в Германия фирмата посетителите видяха и най-новия комбайн Massey Ferguson Ideal, който е първият висококапацитетен комбайн от този вид с впечатляващ дизайн.

Материалът на „Оптиком” информира за новото партньорство с Ростселмаш. „Оптиком” е новият изключителен официален представител на руския концерн в България за зърнокомбайни и фуражокомбайни. Портфилиото на Ростселмаш включва над 150 модела и модификации и на 24 типа селскостопанска техника.

„Оптиком” представя 8-редовата сеялка Monosem на Агритехника. Тя дава възможност за изцяло контролиран от кабината технологичен процес, разполага и с електрическа сееща секция, системата за микрогранули също се задвижва от електромотори.

„Златекс” информира за трактора Valtra Т254, спечелил световно признатите награди „Трактор на годината 2018” и „Най-добър дизайн за 2018” на изложението Агритехника 2017 в Хановер. За Valtra това е първата награда „Трактор на годината” в историята. Моделът Valtra A114 пък е сред финалистите в категория „Най-добра техника”.

Фирма „Екофол” представя дизеловата добавка AD Blue. Посочва се начинът ѝ на действие, съхранение и др.

Поместен е кратък материал за откриването на нова дъщерна компания на Eurochem Group AG в България – „Еврохим Агро България” ЕАД, предлагаща асортимент от богати продукти с добавена стойност. 

В рубриката „Отблясък от събитието” има информация за първото изложение „Фермер Експо Раковски” 2017, на което са показани български породи животни, стоки и услуги от фирми, ангажирани в земеделския сектор, дегустации и др.

В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба, има малки обяви, талони за абонамент.

Поместени са реклами за машини, предстоящи събития, медии, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника” може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com.

 

Земеделска техника

Брой 666/2017

Темите на брой двадесет и втори брой /666/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са „Преработка” и „Земеделска техника”, с акценти изложенията в Интер Експо Център и Отличие „Принос в механизацията на земеделието”.

Поместени са участници по направление 2 и направление 3 в Отличието „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Формулярите могат да бъдат намерени на сайта www.zemedelskatehnika.com. Публикувана е и покана за връчване на годишните награди, което ще се състои на 7 декември в сградата на НТС в София.

Международните изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и дринк и Сихре ще се проведат от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.

Материалът на вестник „Мляко+”  е за значението и утвърдилия се през годините бизнес форум „Светът на млякото”, на който вестникът участва. Акценти на тазгодишното издание ще бъдат производството и традициите на български млечни продукти.

Интересен е исторически материал за снабдяването на София с мляко.

В рубриката „Срещи с бъдещето” е публикуван материал „Машини за пелети” на проф. Живко Давчев от университета „Св Кирил и Методий” в Скопие. Обърнато е внимание на фазите от основната продукция до добиване на крайния продукт, посочени са примерни модели, най-подходящите условия за производство на пелети и използването на алтернативни източници на енергия.

„Извор П” информира за разнообразната си продуктова гама. Фирмата предлага затворен цикъл на производство на различни видове метални детайли, възли и изделия. Сред основните ѝ дейности е изработката на всякакъв вид заварени метални конструкции.

Има информация за провелия се на 2 ноември в ИПАЗР „Н. Пушкаров” семинар на тема „Нови износоустойчиви покрития от композиционни и нано-материали”.

Поместен е текст за Деня на биоенергията и за инициативата Европа да работи само на биоенергия от 21 ноември в продължение на 41 дни. Целта е повишаване на осведомеността за ролята на биоенергията при прехода към възобновяеми източници на енергия.

В рубриката „Отблясък от събитието” е отразен Деня на земеделската наука, професионалният празник на работещите в областта, отбелязан в Селскостопанска академия на 25 октомври.

От брой 17 продължава материалът на доц. Тодор Хаджиев за висшето образование по механизация. Разгледани са биографията на проф. Иван Георгиев, формирането на самостоятелно висше училище – ИМЕСС през 1954 г. и развитието му през годините до превръщането му в Русенски университет „Ангел Кънчев” през 1995 г.

Текстът на Петя Костадинова със заглавие „Къде ти беше умът?” е връщане в спомените на журналистката при работата в печатница.

Продължава текстът на Кина Къдрева, посветен на въпросите за българския език, азбука и писменост.

В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба, има малки обяви.

Рекламите са за машини, медии, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника” може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com.

agro
agro
eXTReMe Tracker