вторник, 21 Май 2019, 07:58
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Земеделска техника

Рекламно-информационен вестник

ztlogo_374

Брой 705/2019

Темите на брой единадесети /705/ 2019 г. на вестник „Земеделска техника" са "Всичко за земеделието" и „Иновации" и са свързани с изложението Бата Агро.

Шестото отличие „Принос в механизацията на земеделието" 2019 отново обхваща целия производствен процес - от създаването и предлагането до използването на иновативни машини в производството. Трите формуляра се запазват, а целта на събитието е да се докаже, че с добри машини се прави добро земеделие.

В интервю за вестника Даниел Минев, председател на УС на Бата Агро, обръща внимание на състоянието на състоянието на машинния парк в България и тенденциите на пазара на земеделска техника, как ще се отрази на агросектора новата европейска политика за земеделието след 2020 година, както и какво ново да очакват земеделските производители на изложението Бата Агро.

На Бата Агро фирма „Оптиком" ще предложи много новости. Акцентите ще са зона Topcon Прецизно земеделие (с премиера на навигационните системи Topcon); зона Прибираща техника и зелена линия Rostselmash (с премиера на комбайн Rostselmash NOVA 330) за малки и средни стопанства; Зона Машини за манипулиране на товари (ще бъде представена гамата товарачи JCB за тежка работа в селското стопанство); Зона трактори - JCB, Fastrac, Landini, McCormick.

Фирма „НИК" представя плуговете Kverneland. Посочени са техните характеристики - технологията им на производство, леката конструкция, здравите работни органи, лесната настройка на инвентара и др.

Публикуван е текст за екологично производство на картофи в малки стопанства. Посочени са трите начина на производство на картофи, които водят и до обособяване на производствени райони в България. Посочени са групите технологични операции при производството им, както и кои се извършват ръчно и кои механизирано. За проблема със спадащото производство на картофи у нас, е необходимо да се приложи комплексен подход с активното участие на държавата, ориентиране на производителите към биологично производство, картофи за семе и др.

В рубриката „Земеделски пазар" се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.

Рекламите са за машини, семена, торове, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника" може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com/.

Брой 704/2019

Темите на брой десети /704/ 2019 г. на вестник „Земеделска техника" са „Всичко за земеделието" и „Образование-Наука-Бизнес".

На 22 април в Русенския университет „Ангел Кънчев", по време на „Отворени врати на Интерагри България", бе открито Шестото отличие „Принос в механизацията на земеделието". Формулярите се запазват, а събитието тази година е под наслов „125 години земеделски печат за механизация в България" и „29 години вестник „Земеделска техника".

Поместена е програмата за XXI майски празници на науката и IV иновативно младежко експо, които ще се проведат в Русенския университет „Ангел Кънчев" на 13 и 14 май.

В рубриката „Среща с бъдещето" е поместено интервю с Цветана Карелска, продуктов мениджър в Pacific Biosciences, САЩ. Тя работи в областта на биотехнологиите в Калифорния - в компания, която произвежда инструменти за четене на ДНК. Разглеждат се развитието на биотехнологиите, генното инженерство, проблемите пред него и др.

Публикуван е текст за създаване на покрития чрез електроискрово и газопламъчно напластяване. Те са разработени от научен колектив от Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров", Технически университет, София, Русенски университет „Ангел Кънчев" и Института по обща и неорганична химия към БАН. Проектът е отличен на Агра 2019 в раздел „Научна дейност и разработки".

Разгледани са проблемите на биопроизводството, което се оказва на кръстопът, защото е превърнато в инструмент за получаване на субсидии, липса на добри практики и др. Взето е решението в министерството да има заместник министър, който да отговаря за потърпевшите браншове, да се води активна кампания за популяризиране на ползите от биоземеделието за околната среда и др.

Фирма „Екофол" се е превърнала във водещ производител на AdBlue и все повече земеделски стопани използват този течен агрегат за пречистване на изгорели газове на дизелови двигатели.

В рубриката „Земеделски пазар" се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.

Рекламите са за машини, семена, университети, торове, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника" може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com/.

 

agro
agro
eXTReMe Tracker