събота, 19 Август 2017, 02:59
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Земеделска техника

Рекламно-информационен вестник

Брой 660/2017

Темите на брой шестнадесети /660/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са „Всичко за ztlogo_374земеделието” и „Земеделска техника”.

Поместени са участници по направление 3 в Отличието „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Формулярите от миналата година се запазват и могат да бъдат намерени на сайта www.zemedelskatehnika.com.

Включени са материали за Добруджанския земеделски институт, представящи сортовете, с които ще участва на XXV Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”, което ще се проведе от 29 август до 2 септември в Добрич. Сред тях са 14 сорта обикновена пшеница, 3 сорта тритикале, 1 сорт зимен ечемик, слънчоглед и др.

Проф. Васил Николов, председател на Селскостопанска академия, изразява увереността си, че и в бъдеще ДЗИ – Генерал Тошево, ще остане сред институтите, формиращи „гръбнака” на Академията и ще бъде гордост за нея.

В интервю Георги Панчев, търговски директор във фирма „Мегатрон”, обръща внимание на целта на демонстрациите, които фирмата организира, земеделците, които ги посещават, политиката на компанията. Според Панчев тенденцията на пазара е да се търсят машини с по-големи мощности, затова демонстрациите на „Мегатрон” са насочени към този клас земеделска техника. Забелязва се прогрес в родното земеделие – земеделците започват да мислят в перспектива и търсят начин да подобрят добивите си чрез предварително закупуване на техника. „Мегатрон Академия” залага на свежи лица, обучаващи се да работят с техника. Макар тя да се организира за първа година, фирмата има желание да продължи проекта.

Поместено е интервю с Петър Наков и Ива Попова. Петър Наков разказва как е започнал да се занимава с отглеждането на коне и калифорнийски червеи, как е разширил стопанството си, с каква техника разполага, с какви проблеми се сблъсква и защо развива полезната за много хора хипотерапия. Ива Попова се занимава със социалната дейност на стопанството – председател е на Сдружение за изкуство и култура „Ортосия”, което работи с деца от ресурсен център.

Денис Дурал, занимаващ се с биологично пчеларство и отглеждане на шафран, от 6 години инвестира в пчеларството, успява да намери пазар в България за меда, но не и за шафрана. Мечтае да увеличи пчелните семейства, но най-важно според него е качеството.

Фирма „Българско машиностроене – Добрич - БМД” АД предлага инженеринг, проектиране, производство и ремонт на специализирана земеделска техника. Интересни са новите им продукти за сеитба, беритба и отглеждане, транспортиране и преработка на селскостопанска продукция.

В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.

Рекламите са за машини, препарати, предстоящи събития и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника” може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com/.

Земеделска техника

Брой 659/2017

Темите на брой петнадесети /659/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са овощарство и земеделска техника.

Поместени са участници по направление 1 и 3 в Отличието „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Формулярите от миналата година се запазват и могат да бъдат намерени на сайта www.zemedelskatehnika.com .

В новооткритата рубрика „Срещи с бъдещето” желаем да открехнем вратата към бъдещето чрез млади хора, които започват професионалното си развитие. Читателите се запознават с Иван Пашев, който се дипломира с техническа специалност в Калифорнийския политехнически държавен университет.

Рангел Матански, победител в Националния конкурс за Европейската награда за млади фермери, споделя пред вестника за проекта, с който участва в конкурса, за семейната кравеферма и проблемите, с които се сблъсква, за решенията, които намира и др.

Темата на броя включва информация за XVI издание на „Златна праскова” на 27 юли в село Гавраилово, област Сливен. Събитието се провежда под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите. В него ще се включат производители на праскови от цялата страна, специалисти от научни институти, много деца и гости.

Проф. Куман Куманов от Института по овощарство в Пловдив, разглежда микронапояването за овощарството като съвременен, икономичен и високоефективен метод. Изяснени са предимствата и защо системите за микронапояване могат да осигурят най-високата икономическа ефективност, ако се използват грамотно.

Ивелин Желязков представя технология за екологична продукция в овощарството. Има информация за многофункционалния листен тор Акрамет Ултра, разработен в Научно-изследователския и технологичен център „Плантис”.

Теодора Вълова, овцевъд от с. Писарово, обл. Плевен, разкрива защо се е насочила към животновъдството, колко овце има в стопанството си, как протича работата в него и какви са плановете ѝ за неговото развитие.

Валентина Мишева, земеделски производител от с. Долна Малина, разказва за отглежданите култури, защо с майка ѝ са се насочили към био земеделие, намира ли се пазар за него, с какви предизвикателства се срещат и др.

Тодор Николов, председател на Бата Агро, обръща внимание на акцентите на изложението, на възрастта на земеделската техника в страната, на състоянието на земеделието и защо е важно да се инвестира в земята.

В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.

Рекламите са за машини, технологии, цялостно обслужване на фирми и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника” може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com/

agro
agro
eXTReMe Tracker