петък, 23 Юни 2017, 06:36
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Земеделска техника

Рекламно-информационен вестник

Брой 658/2016

Темите на брой четиринадесети /658/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са ztlogo_374опазване на почвата и земеделска техника.

Публикуван е материал за проект „Опазване на почвите в България”, по който ще се състои работна среща на 27 юни в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Ръководител на проекта е доц. Георги Митев, а на срещата може да се научи повече за нови и интересни моменти в развитието на земеделието като: нови технологии за обработване на почвата, възможности за опазване на почвата и за увеличаване на добивите, ролята и ползата на покривните (зелени) култури и др. Екипът на проекта ще сподели резултатите от опитите през последните 3 години.

Фирма „Пионер семена” също се включва в проекта и извършва изпитвания, заложени като опити през 2016 г. с хибриди царевица P9247 и P0023. Опитите са проведени в землищата на с. Крушари, област Добрич и с. Червен, област Русе. Пояснени са постигнатите резултати от тях.

Свилоцел е единственият производител в България на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея. Отскоро фирмата произвежда и наложи на пазара новите си продукти ПН-98 и ПП-76 – почвени подобрители за неутрализиране на кисели почви. В текста им има повече информация за тях.

Елексир БГ е търговски представител за България на сръбския завод, производител на комплексни минерални торове Elixir Zorka. Материалът представя историята на завода, продуктовата гама и др.

Текстът на фирма „Амитица” е за опазване на структурата и чистотата на почвата. Пояснени са основните фактори, които предизвикват замърсяване на почвата и водещите мерки за предпазване от него, както и предлаганите от фирмата технология за интегрирано производство, поддържане и подходящо торене, дози и време на внасяне на торове, технология за очистване на почвата и поддържане на нейната чистота. Има информация и за новите продукти, които Амитица предлага на земеделците.

Евро ферт e една от най-успешните компании в търговията с минерални торове и химически продукти в България. В текста има информация за историята на фирмата, за дейността, която развива и продуктите, които предлага и техни характеристики.

Материалът на Синджента е за Контиво технология, в чиято основа стоят минималните или т. нар. екосъобразни обработки, които помагат за намаляване негативното влияние на климата, спомагат биоразнообразието, запазват почвата и др. Има информация за опитна установка, създадена от фирмата, резултатите от която са изнесени в таблица.

Проф. Светла Русева, директор на ИПАЗР „Н. Пушкаров”, разглежда въпроса за нулевите обработки на почвата и представя аргументи „за” и „против” тях, представени в таблица.

Материалът на фирма „Златекс” разглежда комбайни от серия Fendt за малки и средни стопанства. Пояснени са техните характеристики, с какви хедери могат да се оборудват, с какви удобства разполагат и др.

В рубриката „Апостоли на българското земеделие” е поместен текст за доц. Емил Данков, който има големи заслуги за създаването и укрепването на Русенския университет.

Рубриката „Отблясък от събитието” е за провелото се през месец май Русенско изложение, в което участие вземат 40 фирми, представен е електрически скутер, разработен от възпитаник на Русенския университет и нови сортове на ИЗС „Образцов чифлик”.

В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.

Рекламите са за машини, торове, технологии и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника” може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com/.

Земеделска техника

Брой 657/2016

Темите на брой тринадесети /657/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са земеделска техника, иновации и Пети научен конгрес „Машини за селското стопанство” 2017 г.

Започна публикуването на машини, които участват в Отличие „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Формулярите от миналата година се запазват и могат да бъдат намерени на сайта www.zemedelskatehnika.com .

Петият международен конгрес „Машини за селското стопанство” ще се проведе от 21 до 24 юни във Варна. На него ще бъдат представени научни постижения и ще се дискутират проблемите на механизацията на земеделието. Ще  бъдат изнесени повече от 80 доклада на учени от 15 държави.

В рубриката „Апостоли на българското земеделие” е представено началото на висшето образование по механизация.

Материалът на Оптиком е за 40 годишнината на телескопичните товарачи Loadall – има информация за производствените процеси, за първата произведена машина и др.

В интервю за вестника Рашид Узунов, главен инженер на „Раломекс” АД представя дейността на фирмата, защо е важно участието на изложения, какво е състоянието на Сдружението на българските производители на земеделска техника, новите изделия в портфолиото на фирмата и др.

Галина Стефанова от фирма „Белла” говори за проблемите в сектора, новите перспективи пред фирмата и др.

Проф. Бистра Атанасова, директор на Института по декоративни растения, представя научната работа в института, от човека се състои екипът, историята на научното звено, защо внесения от чужбина посадъчен материал не е по-добър от българския  и др.

Йонко Йовчев, търговски представител на „Евромаркет Кари” АД говори за дейността на фирмата, ключовите експонати на щанда на Евромаркет Кари на Бата Агро и защо пазарът на подемно-транспортна техника расте.

Георги Петров, маркетинг и търговски мениджър на фирма „Трактор инвест”, говори за представянето на фирмата на Бата Агро, новите машини и състоянието на пазара.

От брой 12 продължава интервюто на Радослав Христов, зам. председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите в България. Във втората част той изразява мнението си за развитието на земеделието в старозагорска област, за значението на Бата Агро за производителите и др.

Има информация за новото химическо производство на фирма „Екофол” – добавка за дизелови двигатели AD Blue.

Има текст за Rabe – германският лидер на почвообработваща техника. Фирма „Златекс” е официален вносител на марката повече от 10 години.

Представена е дейността на фирма „Българско машиностроене Добрич - БМД” АД, която предлага широко разнообразие от изделия с приложение е земеделието – многофункционални ремаркета, иновативни надстройки и др.

Материалът на доц. Ангел Трифонов от Аграрния университет е посветен на автоматизацията на доилния процес – представени са доилни апарати с променлив режим на доене, свалящи доилни автомати, долни роботи, система за свободно доене на крави.

Бизнес информацията е за нормативните актове в земеделието за месец април и май 2017 г.

В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.

Рекламите са за машини, торове и др.

Целият брой на вестник „Земеделска техника” може да бъде прочетен и изтеглен на http://zemedelskatehnika.com/.

agro
agro
eXTReMe Tracker