сряда, 23 Април 2014, 23:54
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Агро вестник

Национален седмичник за практически земеделски съвети, информация и бизнес

Брой 16/2014agrovestnik_350

Стр. 2 - Растителнозащитни грижи за овощните култури; Тънкости при отглеждането на краставици за ранно полско производство; Черешата не понася преовлажняване на почвата; В сезона. 

Стр. 3 - Лаймската болест е позната не само в САЩ; Мъжките шилета за угояване често страдат от пикочни камъни; Хроника.

Стр. 4 - Пощенска банка - с преференциални условия за земеделските производители; Кратки вести.

Стр. 5-28 - “Българските зеленчуци изживяват своя Ренесанс – убедена е проф. д-р Стойка Машева, директор на ИЗК “Марица” Пловдив; Изп. директор на “Бизо България” Силвия Димитрова - с подробности за втория панаир на употребяваната земеделска техника в Дражна - Румъния; За жените-домакини и мъжете-кулинари.

Стр. 7-26 -  Божурът-дълголетник;  За жива ограда - аризонски кипариси; И коприненото дърво се разлисти…; Скромната върбинка; Голямото семейство на фикусите; За всяка болка и билка.

Стр. 9-24 - Председателят на ЗКПУ “Анхиало” Поморие - Стоян Пушков, пред Агровестник; Препоръки на експертите на “Байер” при царевицата; Верка Давчева се грижи за 300 дка лозя край с. Тополово, общ. Асеновград; “Аграрната наука ще се допитва до производителите!” – категоричен е доц. д-р Христо Бозуков, председател на Селскостопанска академия; Артистите от “Болшой театър” пият наше вино от пловдивско; От хилядолетия човекът ползва пчелните продукти.

Стр. 29 - Борси, цени, пазари, кратки вести;

Стр. 30 - Справочник с тв програми и малки обяви.

Стр. 31 - Грижи за френското грозде;  Сканди-кръстословица, анекдоти, рецепти.

Стр. 32 - Реклама

 

Агро вестник

Брой 15/2014

Стр. 2  - Ефикасна борба с неприятелите в слънчогледовите и царевични посеви; Патисоните - “летящи чинии” в малката градина; Ментата се напада от болести още през май...   

Стр. 3 - Копитните некрози засягат и овцете, и агнетата; Болест на Ауески; И животните страдат от липса на витамини...

Стр. 4 - Семинар на тема “Отглеждане и хранене в млечното и месодайното говедовъдство” с участието на американски лектори се състоя в Тракийския университет; Комбинирани устройства за проследяване и навигация представи в Тръстеник фирма ВА Консулт; Въпроси - отговори. 

Стр. 5-28 - Фамилната фирма “Павис” стопанисва 10 000 дка в землището на с. Черногорово, Пазарджишко; “Не се колебайте да засеете сорго! - препочърват експерти на “Еуралис”; Още някогашната Чирпанска околия е била прочута с твърдата пшеница.

Стр. 7-26 - “Изключително трудно е участието на дребните стопани в програмите за подпомагане на земеделието!” - уверява млечният фермер Иван Иванов от с. Оризари, общ. Твърдица, който се грижи за 50 дойни крави, още толкова подрастващи, 150 кози и 100 овце и обработва 3500 дка земя; От “Цетодела-Г” вярват, че доброволната система за доене на животните е най-добрата; Младият фермер Николай Кънчев от казанлъшкото село Кънчево, отглежда стадо от 340 овце. 

Стр. 9-24 - “Байер” отговаря на най-голямото предизвикателство в растителната защита – да опази културите в критичните моменти!; Вместо да емигрира програмистът Иван Иванов се завърна в Тервел и стана лозар; “Варекс” предлага облекчени условия при закупуването на земеделска техника; Новата ПРСР бе представена в Аграрния университет в Пловдив; Бележки от едно пътуване до Бърно и Виена; Висококачествени хибриди корнишони; Семейство Илияна и Павел Петкови превърна апипродуктите във фамилен бизнес; Недостигът на каменна сол води до смущения в храносмилането на животните; Комбайните и тракторите на “КЛААС” с отличията “Машина на годината 2014”.

Стр. 29 - Борси, цени, пазари, кратки вести;

Стр. 30 - Справочник с тв програми и малки обяви.

Стр. 31 - За червеното яйце, козунака и... “Христос възкресе!”; Рецепти; Сканди кръстословица;  Анекдоти.

Стр. 32 - Реклама.

agro
agro
eXTReMe Tracker