събота, 19 Април 2014, 18:06
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Агро вестник

Национален седмичник за практически земеделски съвети, информация и бизнес

Брой 15/2014

agrovestnik_350Стр. 2  - Ефикасна борба с неприятелите в слънчогледовите и царевични посеви; Патисоните - “летящи чинии” в малката градина; Ментата се напада от болести още през май...   

Стр. 3 - Копитните некрози засягат и овцете, и агнетата; Болест на Ауески; И животните страдат от липса на витамини...

Стр. 4 - Семинар на тема “Отглеждане и хранене в млечното и месодайното говедовъдство” с участието на американски лектори се състоя в Тракийския университет; Комбинирани устройства за проследяване и навигация представи в Тръстеник фирма ВА Консулт; Въпроси - отговори. 

Стр. 5-28 - Фамилната фирма “Павис” стопанисва 10 000 дка в землището на с. Черногорово, Пазарджишко; “Не се колебайте да засеете сорго! - препочърват експерти на “Еуралис”; Още някогашната Чирпанска околия е била прочута с твърдата пшеница.

Стр. 7-26 - “Изключително трудно е участието на дребните стопани в програмите за подпомагане на земеделието!” - уверява млечният фермер Иван Иванов от с. Оризари, общ. Твърдица, който се грижи за 50 дойни крави, още толкова подрастващи, 150 кози и 100 овце и обработва 3500 дка земя; От “Цетодела-Г” вярват, че доброволната система за доене на животните е най-добрата; Младият фермер Николай Кънчев от казанлъшкото село Кънчево, отглежда стадо от 340 овце. 

Стр. 9-24 - “Байер” отговаря на най-голямото предизвикателство в растителната защита – да опази културите в критичните моменти!; Вместо да емигрира програмистът Иван Иванов се завърна в Тервел и стана лозар; “Варекс” предлага облекчени условия при закупуването на земеделска техника; Новата ПРСР бе представена в Аграрния университет в Пловдив; Бележки от едно пътуване до Бърно и Виена; Висококачествени хибриди корнишони; Семейство Илияна и Павел Петкови превърна апипродуктите във фамилен бизнес; Недостигът на каменна сол води до смущения в храносмилането на животните; Комбайните и тракторите на “КЛААС” с отличията “Машина на годината 2014”.

Стр. 29 - Борси, цени, пазари, кратки вести;

Стр. 30 - Справочник с тв програми и малки обяви.

Стр. 31 - За червеното яйце, козунака и... “Христос възкресе!”; Рецепти; Сканди кръстословица;  Анекдоти.

Стр. 32 - Реклама.

 

Агро вестник

Брой 13/2014

ЧИСТИТЕ ОТ ПЛЕВЕЛИ ЗЕЛЕНЧУКОВИ ПОСЕВИ ГАРАНТИРАТ БОГАТА И КАЧЕСТВЕНА ПРОДУКЦИЯ - стр. 2

В СЕЗОНА В ГРАДИНАТА - стр. 2

БОЛЕСТ НА АУЕСКИ  - стр. 3

В ПЧЕЛИНА ПРЕЗ АПРИЛ - стр. 3

НАД 120 000 ПОСЕТИТЕЛИ РАЗГЛЕДАХА ИЗЛОЖЕНИЕТО В БЪРНО- на стр. 4

АГРОМЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА АПРИЛ - на стр. 4

ЦЕНИ, БОРСИ, ПАЗАРИ, КРАТКИ ВЕСТИ - на стр. 4 и 29

СРЕЩУ ПРОЛЕТНА УМОРА - ЧАЙ ОТ ЛЕВЗЕЯ! Левзеята е растение, което на пръв поглед много прилича на магарешкия бодил. Известна е и с другото си име Моралов корен. Всъщност това е билка, която вирее във високопланинските райони на Монголия, Русия, Китай. На височина израства от 50 до 120 см и има силно назъбени листа. Използваемата част са корените и коренищата, които се вадят късно през есента... - стр. 31

РЕЦЕПТИ, АНЕКДОТИ; СКАНДИ-КРЪСТОСЛОВИЦА – стр. 32

В ПРИЛОЖЕНИЕТО “МОДЕРНО И ЕФЕКТИВНО ЗЕМЕДЕЛИЕ” (стр. 5-28)

В ПРИЛОЖЕНИЕТО  “СЪВРЕМЕННИ ИНОВАТИВНИ РЕШЕНИЯ” (стр. 9-22)

agro
agro
eXTReMe Tracker