Събитието ще продължи три дни
Над 100 участници ще се включат в четвъртото издание на Моята Еко Коледа в София тази година. Събитието ще продължи три дни – на 12, 13 и 14 декемви.
Различното тази година е, че Моята Еко Коледа ще бъде с двойно повече участници, в сравнение с миналата, със засилено присъствие на производители, нови кулинарни изненади, обширна арт зона и работилници за малки и големи.
Всичко ще се случва едновременно в 5 зони. Традиционно, най-голям интерес има към производителите на чиста и екологична храна - затова тази година са поканени двойно повече български производители – общо 30. Благодарение на тях, гостите ще се насладят на отгледани с грижа към природата зеленчуци и плодове, създадени с любов към традициите домашни сладка, разнообразни млечни продукти, мед, лютеници, еликсири, сокове, билки, подправки, и много други.
Предвидени са дегустации. В кулинарната зона ще участват 7 ателиета. Всички гости ще могат да опитат уникалните рецепти от веганската кухня, редом със сладкишите, които съчетават в едно майсторството на бабите и модерните вкусове.
Над 50 са българските автори, които ще посрещнат посетителите в арт зоната. С тяхна помощ, всеки ще може да избере за най-близките си ръчно изработени еко подаръци и декорация, създадени със стил и вдъхновение от естествени и рециклирани материали.
Специална зона е предвидена и за любителите на хубавите книги.
Част от Моята Еко Коледа ще бъдат 7 издателства с книги за кулинарията, родителството и здравословния начин на живот.
На разположение на гостите ще бъдат работилници за изработване на сладкиши,сурвачки, изящни бижута, оригинални предмети за бита и наближаващите празници.
Освен в София, тази година отново ще има издание на Моята Еко Коледа в Пловдив – на 18, 19, 20 и 21 декември. За първи път събитието ще се проведе и в още два български града – Бургас и Варна.
В рамките на Моята Еко Коледа ще бъде направена специална акция в подкрепа на един млад фермер, чиито проект е пред фалит. Той е принуден бързо да разпродава биотор, за да събере нужните му средства. Ако не успее го чака запор и възбрана на имуществото.
Младият фермер ще бъде в София в на 13 декември (събота) късно следобед, когато лично той ще представи фермата си и ще разкаже за продуктите си.