понеделник, 27 Май 2019, 10:13
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
11 Апр 2018 17:15 | Актуално

Приключението XTractor започна

Кратък пътепис от старта на експедицията в Южна Африка

Приключението XTractor започна
Оцени статията
|

XTractor продължава своето пътешествие към другия край на земното кълбо. След първата експедиция в Австралия през огромните открити пространства и по крайбрежието на Тихия океан по протежение на Големия бариерен риф, сега XTractor и конвоят от трактори McCormick се отправиха на друга вълнуваща експедиция, този път в Южна Африка.

През април 2018 четири мощни трактора McCormick заедно с три офроуд автомобила (обща мощност 1000 конски сили) и 16 души екип ще изминат 6000 км през екстремен терен и тежки изпитания. Още веднъж селскостопанските трактори ще се превърнат в превозно средство за приключения благодарение на ТВ формата, посветен на широката публика и изключителното съдържание в социалните мрежи и медии.
McCormick е тракторен бранд, принадлежащ на италианския концерн Argo Tractors, и ще бъде основен спонсор на експедицията заедно с BKT (гуми) и други компании. McCormick ще предоставят своите страхотни нови трактори, синтез на технология и мощност.

Ето кратък пътепис от старта на експедицията:

03 април, Кейп Таун - Робертсън:

След пресконференцията в Кейп Таун експедицията преминава през лозята на Winelands. Есента би трябвало да е дъждовна и мъглива, но всъщност се усеща като края на лятото, а пейзажът е впечатляващ.

04 април, Робертсън - Аудтсхурн: През втория ден пътят минава през лозя и пейзажи, подобни на средиземноморските. Тракторите са се изкачили нагоре към скалистите хълмове, осеяни с проходи и красиви природни сцени. Земеделието има централна роля в икономиката и обществото на Южна Африка. Следва стръмно спускане към хълмистите равнини на Little Karoo, където кактусите се редуват с ниви и ферми за щрауси. Тракторите пристигат в Аудтсхурн, град от който са дошли множеството пера, украсявали шапките и ветрилата на дамите през 19-и век.

05 април, Аудтсхурн – залив Плетенберг: Аудтсхурн може би е бил проспериращ град в началото на 20-и век, но сега изглежда позападнал и осеян с малки тъмнокожи просяци. Фермите за щрауси все още са тук, има и големи тютюневи ниви и сухи, безплодни територии. Нашите трактори се отправят към планините, преминавайки през плато, нашарено с красиви петна обработваеми земи и овощни градини. Крушите и ябълките са за износ. Поемаме по чакълиран път, който се извива нагоре към планините. След няколко часа отново се спускаме към морското равнище и стигаме до залива Плетенберг, известен морски курорт.

06 април, залив Плетенберг – залив Джефрис: Четвъртият ден започва с дъжд – добра новина за този район, засегнат от дългогодишна суша. Температурите са паднали и утрото е хладно и есенно. За пръв път от началото на експедицията тракторите минават по магистрала, за да стигнат до залива Джефрис.

07 април, залив Джефрис - резерват за слонове Аддо: Есента бързо отстъпва на завърналото се лято. Тракторите са за кратко отново на магистралата преди да поемат по чакълиран черен път, осеян с гъст храсталак. За пръв път усещаме истинската Африка и впечатлението се потвърждава при срещата с няколко зебри, които пасат на няколко метра от тракторите.

08 април, Национален парк за слонове Аддо: Ден за почивка на тракторите и екипажа във великия национален парк за слонове Аддо, един от най-големите в Южна Африка. Бил е създаден през 1932, за да подслони няколко слона, оцелели след изтребването от властите на Кейп в защита на посевите на местните земеделци. Оцелелите слонове са се размножили до 700 и са една от атракциите на парк Аддо. Тук нашите трактори се срещнаха и с жирафи, крокодили, различни видове антилопи, хипопотами, биволи, африкански глигани, двойка лъвове и два носорога.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   

  Галерия

  Вълнуващо пътуване на тракторите McCormick в експедицията Xtractor в Южна Африка
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Последни новини

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker