петък, 24 Май 2019, 21:48
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
07 Май 2014 17:37 | Видео

Започна конкурсът Трактор на 2015 година

12 бранда участват в надпреварата


Рейтинг
Брой гласове: 3 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 18618
|

На 6 май във Франция стартира първата сесия от престижния ежегоден конкурс "Трактор на годината". На нея бяха представени машините - кандидати за приза за 2015 г. Брандовете са дело на световноизвестни производители на самоходна техника: Deutz-Fahr, John Deere, Massey Ferguson, CASE, Steyr, Fendt, Antonio Carraro,  New Holland, VALTRA, Challenger, Aebi. Последната дума в оспорваната надпревара по традиция ще има жури от 24 страни, което е гаранция за обективност.

Основните критерии, които определят носителят на отличието „Трактор на годината" са преди всичко работата на двигателя на машината, трансмисията и комфортът на кабината, цялостният дизайн. Също така всеки член на журито има възможността да направи тест на трактора както в работен, така и в транспортен режим, за да се убеди лично в неговите качества. Не на последно място за окончателното решение на журито значение имат и софтуерните технологии, внедрени за контрол на работата на съответния трактор.

За първи път конкурсът "Трактор на годината" е проведен през 1998 г. От 2011-та от европейско журито става световно. Тогава за първи път в него се включва и представител на България - Цветан Гърбешков - управител на най-влиятелните в селскостопанския бранш в страната медии - Агро Тв и Агромедия Груп.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker