четвъртък, 13 Декември 2018, 10:30
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
26 Май 2014 12:11 | Видео

Първият завод на Kubota за производство на трактори в Европа ще бъде във Франция

За българския пазар акцентът при японските трактори е върху М серията


Рейтинг
Брой гласове: 2 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 27366
|

Развитието на земеделието в Европа и необходимостта от модерна и икономична земеделска техника са основните причини играчите в агроиндустрията да разширяват производството си и съответно – влиянието на пазарите. „Ние ще се преборим с европейските производители на земеделска техника с откриването на наш завод във Франция, където ще се произвеждат трактори от голямата ни гама – от 130 до 170 к.с.“, заяви президентът на Kubota Германия Шиничи Ямада, който за първи път беше на посещение в България. Естествено възниква въпросът как това ще окаже влияние на пазарите. „Ние ще пренесем нашето ноу хау в Европа, японските технологии и качество“, уточни гостът.

Kubota произвежда 300 000 трактора годишно. Разполага с три фабрики в Япония и с по една в САЩ, Тайланд и Китай. Основана преди повече от 120 години от Гоншидо Кубота, днес компанията инвестира 6% от годишния си оборот в научно-изследователска дейност. Във всяка от дивизиите – за трактори, двигатели и резервни части, работят по 200-300 инженери, чиято амбиция е подобряване на технологиите.

Японското качество и прецизност са пословични. Тракторите Kubota са семпли машини, но след като фермерите веднъж започнат работа с тях, виждат, че те не им създават проблеми. Президентът на Kubota Германия подчерта, че това са машини, които се отличават с издръжливост, висока продуктивност и маневреност. „Голямо предимство е, че ние произвеждаме всички компоненти и възли по тракторите, вкл. двигатели и трансмисии, и по този начин можем да контролираме качеството на цялостния продукт.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker