неделя, 16 Юни 2019, 07:40
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
30 Юни 2014 09:46 | Видео

Раломекс отвори вратите си за производители от Лудогорието

Как се произвеждат високотехнологични машини в цеховете на предприятието?


Рейтинг
Брой гласове: 2 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 13984
|

В разгара на трудната кампания по прибиране на реколтата Раломекс АД организира Ден на отворени врати за земеделски производители от Разградска област. Гостите бяха приветствани от изпълнителния директор Мехмед Узунов. След това всички фермери посетиха производствените цехове на предприятието, за да видят целия процес по производството на машини за почвообработка – плугове, култиватори, кмпактори, хидравлични валяци, дискови брани, разрохквачи.

Изработването на качествени и здрави машини става чрез внедряване на две роботизирани системи за заваряване. Тези системи предизвикаха интереса на производителите. Преди година в предприятието започва работа и цех за боядисване.

Най-новото постижение на инженерите от Раломекс е комбинираната машина за почвообработка, която е патентована от дружеството и е отличена с приз за иновация от Пловдивски панаир. Предстои премиерата й в Силистренски регион и в Южна България.

38-годинишната история на Раломекс може да се види в Музея на плуга, експониран в двора на предприятието. Там е изложена и цялата гама от машини, които Раломекс предоставя на фермерите за обработка на почвата.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker