понеделник, 17 Юни 2019, 07:31
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
16 Сеп 2014 10:35 | Видео

Раломекс – иноватор в производството на селскостопански машини

Земеделската кооперация в с. Странско работи основно с техника, произведена в завода в град Завет


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 14927
|

В землището на село Странско, на обработваемите площи на Кооперация за земеделски услуги Доверие, се проведе полева демонстрация, на която бяха показани иновативни почвообработващи машини на Раломекс АД, гр. Завет.

Първи в реални полеви условия влезе 5-корпусен плуг с устройство за раздробяване на буци. Машината е носител на престижни награди от редица изложения, а от няколко месеца успешно работи в земеделската кооперация в село Странско и дава изключително добри резултати. Такъв аналог, който да разбива буците, няма, сподели Петко Николов, председател на кооперацията в с. Странско.

Другата демонстрирана машина беше дискова брана с двойка самостоятелни работни органи. Машината е с пружинни предпазители и работи на принципа нон-стоп. Това е нова генерация брани, която работи на по-високи скорости и размесва много добре растителните остатъци, обясни инж. Рашид Узунов, зам.-изпълнителен директор на Раломекс АД, като допълни, че машината е подходяща за работа едновременно на стърнища и угар.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker