понеделник, 22 Април 2019, 18:05
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
23 Дек 2014 14:30 | Видео

SUNEO – слънчогледови хибриди от бъдещето

Те са решение срещу синя китка, заплевеляване и засушливи райони, стана ясно на семинар край Златни пясъци


Рейтинг
Брой преглеждания: 24764
|

Нови хибриди издигат производството на слънчоглед на по-високо ниво. Те отговарят на всички предизвикателства и трудности, които могат да компрометират високите добиви и приложената технология. Наричат се SUNEO и са в основата на истинска революция в слънчогледовото производство.

Иновативните хибриди слънчоглед бяха представени по атрактивен начин на семинар, наречен „Пътешествие във времето“ край Варна. Скокът в бъдещето ще стане възможен с новите хибриди SUNEO, подчерта при откриването на семинара Димитър Дойчев, изпълнителен директор на Limagrain България. Хибридите се характеризират с генетична устойчивост на най-новите раси синя китка и се отглеждат по Клиърфийлд и Клиърфийлд плюс технологията.

Освен че са генетика от ново поколение, хибридите SUNEO гарантират изключителна стабилност в слънчогледо производството, тъй като осигуряват максимална защита на добива, висока масленост, двойна защита от синя китка и плевели.

„Амбицията ни е до 2020 г. да бъде в топ 3 при всички култури и №1 в Европа по площи сертифицирани семена“, заяви Филип Рийдвег, директор в Limagrain Европа.

Той представи пред производителите най-новите предложения хибриди по технологията SUNEO, като обърна особено внимание на новият LG 56.61 CL, който съчетава в качествата си идеална комбинация от потенциал за добив, висока масленост и стабилност в представянето.“


 

Още по темата


eXTReMe Tracker