понеделник, 22 Октомври 2018, 06:15
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
23 Юни 2015 12:10 | Видео

Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага

У нас Оптиком ще ги представи за първи път на БАТА АГРО Есен 2015


Рейтинг
Брой гласове: 2 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 9301
|

Премиерата на новата серия трактори JCB 4000 Fastrac се състоя край Прага. Домакин на мащабната презентация бяха дилърите на JCB в Чехия. Серия 4000 надгражда добре познатите трактори Fastrac и е изключително иновативна, като това е базирано на над 25 години опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор в света.

Представените три нови модела от серията Fastrac 4000 са оборудвани с 6,6-литров шестцилиндров двигател Тиер 4 Файнъл, отговарящ на най-високите еко-изисквания и Ес Си Ар технология за нисък разход на гориво. Те са с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване, подходящо за висока скорост по време на работа и изцяло нова спирачна система с отлични спецификации за безопасност, стабилност и комфорт. Безстепенна трансмисия осигурява оптимално използване на мощността и въртящия момент на двигателя с плавно ускорение и доставяне на мощност при идеални скорости за всяка ситуация.

Fastrac работи бързо на полето благодарение на своето независимо активно окачване и се придвижва с висока скорост по пътищата – но вече с по-ниски обороти на двигателя.

Едно от най-големите предимства на новите модели JCB Fastrac e двойно стабилизираното окачване на трактора, което автоматично самонивелира предния и заден мост на машината, като отчита всички данни от борд компютъра и преценява най-добрата позиция на окачването спрямо средната скорост, развита от машината, прикачния инвентар, хидравликата и т.н.
Изцяло новата серия Fastrac 4000 изпреварва предшественика си с по-мощна, по-усъвършенствана хидравлична система - аксиално-буталната помпа е с дебит 148 л/мин, която доставя толкова масло, колкото е необходимо според натоварването.

Триточковата система на навеса също е подобрена – тя вече разполага с 30% по-голям капацитет за повдигане, равняващ се на 8000 кг, и 20% по-голям капацитет за предния навес, равняващ се на 3500 кг. 

Новите модели JCB Fastrac са със задвижване 4х4 и са оборудвани заводски с равни по размер предни и задни гуми,с което е постигната изключителна прецизност на движение с висока скорост и оптимално разпределение на тежестта 50:50.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker