вторник, 18 Юни 2019, 18:01
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
12 Сеп 2015 15:43 | Видео

С церемония по връчване на наградата „Кмет на годината“ приключи конференцията „Българските общини 2020“

Право на участие имаха всички избрани и действащи кметове за мандат 2011-2015 г.


Рейтинг
Брой гласове: 2 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 49187
|

С церемония по връчване на наградата „Кмет на годината“ приключи  конференцията „Българските общини 2020“ и тридневното изложение “Празници, традиции, обичаи и туризъм“, в което се представиха 30 общини.  За пръв път тази година бяха връчени два нови приза: „Кмет на Европа“ и „Кмет на България“. Наградите бяха разпределени в 14 категории, съответно за: голяма, средна и малка община.

За кмет на годината, в мандата 2011 - 2015-та, бяха избрани кметовете на Стара Загора – Живко Тодоров, Панагюрище – Никола Белишки и Сливница – Васко Стоилков.

Новият приз „Кмет на България” взе кметът на Столична община Йорданка Фандъкова,  „Кмет на Европа” е кметът на Бургас Димитър Николов.

В категорията „Кмет на гражданите“  се класираха кметовете на Луковит – Иван Грънчаров, Поморие – Иван Алексиев и Варна – Иван Портних. „Иновации, наука и образование", „Популяризиране на местния туризъм” и „Здрави жители" бяха някои от останалите категории.

Официалното връчване на наградите се състоя със специалното участие на Елмар Брок, председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент и Джордж Кремлис, ръководител на ГД „Околна среда” на ЕК. Участие взеха и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на туризма Николина Ангелкова, и на  организаторите - „Бранд Медия България” и  портала Кмета.бг, с изп. директор Боян Томов.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker