неделя, 20 Май 2018, 14:45
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
20 Фев 2017 12:28 | Видео

Сръбската селекция на земеделски култури – стабилна и устойчива при нашите почвено-климатични условия

Традиции и иновации на Института за полски и зеленчукови култури в гр. Нови Сад


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 11772
|

Сръбската селекция на Института за полски и зеленчукови култури в гр. Нови Сад е приспособена към българските почвено-климатични условия. Продукцията от нея е с отлични качествени показатели и конкурентоспособност.

Солиден опит в земеделието е натрупал през 25-годишната си практика в зърнопроизводството Александър Александров. Много внимателно следи тенденциите в селекцията и избира само изпитани продукти за своите полета. Сред тях са сортовете и хибридите на института в Нови Сад.

Александър Александров беше сред гостите на семинар в гр. Банско, организиран от фирма Пиргос Агро – официален представител у нас на селекцията на Института в Нови Сад. Лектори бяха селекционери при различните полски култури.

Освен сръбска селекция при семената, Пиргос Агро има в продуктовата си листа и сръбски торове. Това са биологични продукти за третиране на почвата, на семената, инокуланти, продукти за листно подхранване на овошки, за зърнени култури, за цветя, продукт за силажиране на царевица и люцерна и др.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker