събота, 19 Януари 2019, 07:49
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
04 Май 2017 13:25 | Видео

Пълна растителна защита в лозя и овощни култури

Делан Про и Серкадис – новите премиери на БАСФ


Рейтинг
Брой преглеждания: 20585
|

С много полезна информация, приятни новини, премиери и специални гости- така премина традиционната среща на БАСФ, посветена на лозаро-винарския и овощарския бизнес. На ежегодния си семинар, пред водещи земеделци от цялата страна, БАСФ представи най-новите си продукти за растителна защита в лозя и овощни култури. Основният акцент на срещата бяха две премиери, доказващи за пореден път ползотворните усилия на БАСФ в растителната защита в трайни насаждения.

Първият нов продукт е проактивна технология за борба със струпясването в овощни култури и лозя. Дозата му на приложение е 250 мл/дка. Делан Про има многостранен начин на действие, като атакува патогена в различни точки от биосистемата и стимулира защитните сили на растението. 

Втората премиера беше на фунгицида за овощни култури, винени и десертни лозя Серкадис. Той е с ново поколение активно вещество Xemium и е със силно превантивно действие срещу брашнеста мана в лозя. Има широк прозорец на приложение и освен това предлага изключителна ефикасност изключително дълго време, и то при много ниски дози на приложение- 15 мл/дка.

С включването на двата нови продукта Делан Про и Серкадис растително- защитната схема на БАСФ в лозя придобива своя пълен и завършен вид- от началото до края на развитието на лозовите насаждения могат да се използват продуктите на БАСФ, като по този начин могат да се редуват 6 различни химични групи и 12 активни вещества.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker