събота, 19 Януари 2019, 07:54
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
04 Май 2017 13:32 | Видео

Нови продукти в трайни насаждения от БАСФ

Как изглежда продуктовата листа на немската компания


Рейтинг
Брой преглеждания: 18406
|

Първият нов продукт за 2017 г е проактивна технология за борба със струпясването в овощни култури и лозя- Делан Про.

Фунгицидът съдържа новата системна фунгицидна активна съставка KHP, която осигурява пряко действие срещу мицела на струпясването и ограничава кълняемостта на спорите на патогена.  Дозата му на приложение е 250 мл/дка. Делан Про има многостранен начин на действие, като атакува патогена в различни точки от биосистемата и стимулира защитните сили на растението. От БАСФ препоръчват неговата превантивна употреба. Активното вещество  КНР прониква бързо в листата и се разпределя системно в растението. Делан Про се представя отлично в дъждовни, студени и влажни условия. Официалната му регистрация в лозя ще бъде през месец май тази година, обещаха от БАСФ. 

Втората премиера беше на фунгицида за овощни култури, винени и десертни лозя Серкадис. Той е с ново поколение активно вещество Xemium /Ксемиум/ и е със силно превантивно действие срещу брашнеста мана в лозя. Има широк прозорец на приложение и освен това предлага изключителна ефикасност изключително дълго време, и то при много ниски дози на приложение- 15 мл/дка. Степента на защита със Серкадис се увеличава, когато се прилага превантивно. Фунгицидът може да се използва много рано в началото на сезона от стадий „миши уши“ и нататък през целия вегетационен сезон до „начало на узряване“.

С включването на двата нови продукта Делан Про и Серкадис растително- защитната схема на БАСФ в лозя придобива своя пълен и завършен вид- от началото до края на развитието на лозовите насаждения могат да се използват продуктите на БАСФ, като по този начин могат да се редуват 6 различни химични групи и 12 активни вещества.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker