сряда, 23 Май 2018, 00:37
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
18 Май 2017 15:33 | Видео

Аминозол и Тотал Кер - професионалистите срещу стрес и недостиг на микро елементи

Земеделската кооперация в с. Козловец работи с торове на Лебозол


Рейтинг
Брой гласове: 2 Рейтинг: 3
Брой преглеждания: 14732
|

Трудната задача на Лебозол е да спаси поле с царевица, която следствие на стреса от пролетните студове и слани, беше изостанала в развитието си. На полето разговаряме с Валентина Петрова, агроном, търговски директор на Лебозол България.

„Към днешна дата - 27 април състоянието на посева не е добро. Царевицата във фаза втори-трети лист е претърпяла слана, ниски дневни и нощни температури, включително и нетипичен за сезона сняг. Следствие на всичко това растенията са попарени и върховете на листата са изгорели. За целта ще приложим Аминозол. На съседно поле забелязахме симптоми. За целта ще приложим два наши варианта: третиране с Аминозол, и като второ решение - пръскане с Тотал Кер, защото има симптоми характерни при липса на микроелементи. За целта препоръчвам Тотал Кер“.

Лебозол обещава, че царевицата ще се възстанови и ще преодолее този стрес много скоро.

След седмица сме отново на полето в село Козловец. Датата е 5 май. Благодарение на Лебозол царевицата е възстановена, растенията са върнали силата си, развиват се активно и са наваксали изгубеното време, без последици от сланата и измръзването.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker