събота, 23 Юни 2018, 14:54
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
29 Юни 2017 09:54 | Видео

С Амино Експерт Импулс постигаме перфектни посеви от пшеница и рапица

На опитно поле край с.Паскалево българската компания демонстрира ефекта от иновативния продукт


Рейтинг
Брой преглеждания: 10163
|

Подхранването на есенните култури с иновативния продукт Импулс от серията Амино експерт дава отлични резултати. В това се убедиха земеделски стопани от Добричка област на опитно поле с рапица и пшеница край село Паскалево, изведено от Живко Василев. Фермерът разчита на продуктите на ЕКОФОЛ при подхранването на есенните култури. Сега се е спрял на най-новата серия Амино Експерт. В полетата му е приложен Импулс, богат на хранителни вещества, съдържащ аминокиселини и фитохормони. Ефектът от иновативния продукт е видим веднага след първото приложение в полетата с пшеница.

Второто третиране с Импулс при пшеницата е извършено във фаза начало на изкласяване. Биостимулаторът подпомага развитието на растенията при преодоляване на стресови ситуации, а такива през зимата и пролетта не липсваха.

При рапицата се наблюдават здрави растения с много разклонения. Продуктът е внесен във фаза стъблообразуване. Второто третиране е извършено във фаза начало на цъфтеж, за да се стимулира развитието на цветчетата и запазване на зелените листа по-дълго време. Всичко това води до по-голям брой шушулки и зърна в тях.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker