сряда, 17 Октомври 2018, 18:48
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
06 Юли 2017 16:06 | Видео

С продуктите на Екофол – по-добри посеви и по-високи добиви!

Агрономът Лъчезар Бачев от с.Изворско споделя положителен опит с продуктите на българската компания


Рейтинг
Брой преглеждания: 10228
|

Как да постигнем перфектни посеви от рапица със здрави растения и много разклонения? Отговорът потърсихме във варненското село Изворско. Агрономът Лъчезар Бачев сподели своята „формула“ за успех – с помощта на продуктите на българската фирма ЕКОФОЛ.

Всяка година Лъчезар Бачев залага до 5 000 дка с рапица. Условията в този район на страната са твърде специфични и той трябва да се съобрази с тях. През зимата тук има много ниски температури и бурен вятър. Благодарение на суспензията Лактофол калий в доза 500 мг на декар рапичните растения са успели да развият мощна коренова система и да посрещнат зимата в подходяща фаза. В началото на пролетта Лъчезар Бачев третира посевите с Лактофол рапица. По време на цъфтеж маслодайната култура е подхранена с Лактофол основен и Хеласол Бор.

При площите с пшеница отново основни продукти за подхранване на растенията са иновативните торове на Екофол. По думите на Лъчезар Бачев грижите започват още от семената, които са обеззаразени с Лактисем. В началото на братене използва Амино Експерт Старт, а в началото на вегетация – Лактофол основен и Амино Експерт База.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker