понеделник, 22 Октомври 2018, 07:32
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
11 Юли 2017 14:21 | Видео

Високодобивни и устойчиви хибриди рапица от ДюПон Пионер

Край село Победа фирмата представи впечатляващо портфолио от маслодайната култура


Рейтинг
Брой гласове: 3 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 9122
|

Най-новият хибрид рапица PT264 беше представен от Дюпон Пионер на опитно поле край добричкото село Победа. Домакин на демонстрацията беше земеделската кооперация с председател Георги Маринов.

PT264 се отличава с високо маслено съдържание, стабилно представяне и устойчивост на полягане. За първа година ще бъде предложен за предстоящата сеитбена кампания.

Един от водещите хибриди рапица до момента е PT225 – среднокъсен, с висок потенциал за добив. Домакинът Георги Маринов е засял 1000 дка от него. Тази рапица се характеризира се с отлична зимоустойчивост и устойчивост на разпукване на шушулките.

На опитното поле фермерите видяха 3 хибрида нискостъблена рапица от Pioneer MAXIMUS® продуктовата линия. При нея също има нови предложения. Това е ранният PX125CL, предназначен за полета с проблемно заплевеляване, който е по Clearfield® технология.

Сред предложенията от линията Pioneer MAXIMUS® е хибридът PX113, притежаващ ген за устойчивост на фома. Компанията предлага богато портфолио с хибриди за всяка технология на отглеждане и за различни почвено-климатични условия.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker