неделя, 18 Ноември 2018, 08:03
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
14 Сеп 2017 16:44 | Видео

В навечерието на Agritechnica в Хановер Kverneland представи най-новите си разработки

Те бяха показани пред специализирана агропреса на демонстрация в Холандия


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 14585
|

Новости при пръскачките, сеялките, почвообработващата техника и торачките представи Kverneland в Холандия през специализираната агропреса. На мащабна впечатляваща демонстрация компанията показа интелигентните си и ефективни разработки.
Kverneland въвежда нови характеристики в гамата самоходни пръскачки Ай Екс Драйв. Новата трансмисионна система Еко Драйв увеличава значително характеристиките на задвижване и гарантира намален разход на гориво до 15% и същевременно по-малко въздействие върху околната среда.
Благодарение на системата Еко Драйв управлението на самоходната пръскачка е лесно и безпроблемно. Представената тук машина е с 40 метра щанги и 6 000 литра резервоар.
  
Единствената по рода си сензорна технология Буум Гайд осигурява отлично водене в разнообразни и предизвикателни полеви условия, улеснявайки съсредоточаването на оператора върху пръскането.
При прикачните пръскачки Kverneland лансира нова циркулационна система, наречена Ай Екс Флоу-И. Тя е с електрически задействани дюзи и разполага със свободна циркулация на химикали с връщане на течността за пръскане обратно в резервоара веднага след спиране на пръскането.
Това означава, че няма утаяване в линиите за пръскане и няма безизходни положения за пръскане или почистване, дори и когато щангите са в транспортно положение.
 
Kverneland представи в Холандия и преден резервоар за течен тор, който работи в с   ъчетание с прецизна редосеялка. Интелигентните електронни системи както на сеялката, така и на предния резервоар обменят данни помежду си, така че подаването на тор и семена започват и спират заедно за всеки отделен ред за засяване.
 
На Агритехника Kverneland ще покаже и високоскоростния сеещ апарат за прецизни сеялки Оптима Ес Екс, гарантиращ точно качество на сеитба при 18 км/ч.
Сред атрактивните машини, представени пред европейската агропреса, е тороразпръсквачката Екзакта Си Ел Геоспред с вместимост 1300-2800 литра и максимална работна ширина от 33 метра.
Нови автоматични транспортни решения предлага Kverneland при плуговете Ай Плау.
Kverneland Turbo е култиваторът за всички сезони в навесен вариант – той може да работи на дълбочина от 3 до 20 см. Проектиран е като многоцелево работно приспособление.

 

Още по темата


eXTReMe Tracker