сряда, 26 Септемрви 2018, 12:04
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
29 Сеп 2017 17:30 | Видео

В АГРОФОРУМ: Тест драйв на част от финалистите в престижния конкурс Трактор на годината

И още: Микробиологичните продукти - бъдещето на съвременното земеделие


Рейтинг
Брой преглеждания: 11642
|

Лятото беше динамично, интересно и забавно за членовете на журито на конкурса Трактор на годината. През юли и август те присъстваха на демонстрации и сами управляваха тракторите финалисти в престижното състезание. Целта – да определят коя машина заслужава да бъде носител на авторитетния приз. Ще ви заведем в Северна Италия – в лозарско стопанство, където бяха тествани две от машините финалисти.

Знаете ли, че микробиологичните продукти увеличават добивите с поне с 15%. И ако доскоро се смяташе, че за успеха на едно агропроизводство са нужни качествени семена, то днес науката е категорична – успехът трябва да се надгради, културите да се отгледат по правилата на добрите практики.

В Агрофорум ще ви покажем как да бъде извлечна най-голяма полза от листното торене? Професионалистите в бранша знаят, че то трябва да отговори на конкретните нужди на културните растения. В следващите минути се връщаме в лятото на тази стопанска година, за да видим как беше спасено едно поле със слънчоглед.

 Нови идеи за алтернативен туризъм – темата събра българи и македонци в Разлог - на 5-дневен форум - обучение и обмяна на добри практики. Организатор е Сдружението „Международни инициативи за сътрудничество“, а целта на проекта – да създаде устойчиви модели за развитие на местната територия.

Ще създаде ли монокултурното земеделско производство проблеми в бъдеще, става ли химията в повече на полето и склонно ли е обществото да плати по-високата цена за био продуктите?


 

Още по темата


eXTReMe Tracker