вторник, 25 Септемрви 2018, 12:05
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
19 Окт 2017 12:05 | Видео

Есенно подхранване на рапицата с продуктите на Екофол

Българската компания – номер едно в листното торене


Рейтинг
Брой преглеждания: 9057
|

Листните торове на Екофол регулират развитието на младите рапични растения чрез подаване на хранителни елементи, които са необходими на растенията за правилното им развитие и успешно презимуване.

70% от добива се залага преди настъпване на зимата, затова растенията трябва да имат: от 8 до 12 листа; от 8 -10 мм диаметър на кореновата шийка; не удължено стъбло и добре развита коренова система. Това ще предопредели и по-нататъшното развитие на културата. Ето защо наред с препаратите за борба с плевелите, болестите и неприятелите задължително мероприятие е приложение на листен тор. Доказано е, че продуктите на Екофол се нареждат в класацията за листни торове под номер едно когато говорим за успешни земеделски практики, като част от рентабилното производство.

Какво трябва да се направи точно в този период от развитие на рапицата. Агрономите на Екофол препоръчват във фаза 2 – 4 лист - при закъсняваща в развитието си рапица да се използва Лактофол О в доза от 300- 500мл/дка. Това е пълен комплекс от необходимите макроелементи - азот, фосфор, калий, микроелементите - бор, мед, манган, молибден и цинк. Препоръчително е да се използва и специализиран продукт за укрепване и подобряване на зимоустойчивостта.

Есенно във фаза 2-8 лист от развитие на маслодайната култура е задължително приложението на специализиран комплексен листен тор за рапица със специално подбран състав, за да гарантира правилно хранене на рапицата. Съдържа бор, манган, магнезий, молибден и сяра. По този начин ще осигурим на младите растения условия за успешно презимуване и да се възстановят по - добре през пролетта. Освен това този специализиран комплекс от микро и макроелементи ще осигури по- добър воден режим и обмяна на веществата. Лактофол  ще активира фотосинтезата и ще засили имунната защита на растенията.

Висококонцентрираният биостимулатор Баланс е най-новото предложение на българския производител на торове Екофол, част от новата серия Amino Expert. Този листен биостимулатор е предназначен за максимално въздействие върху културните растения при стрес от суша, преовлажняване, температурни отклонения и химични увреждания.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker