четвъртък, 23 Май 2019, 16:10
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
16 Ное 2017 14:13 | Видео

Нови хоризонти пред българското зърнопроизводство

7-мият Национален семинар на НАЗ ще се проведе на 30-ти ноември и 1-ви декември


Рейтинг
Брой гласове: 4 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 21382
|

Хоризонти пред българското зърнопроизводство - под този надслов, за седма поредна година НАЗ организира своя годишен семинар. По традиция той ще се проведе в Пловдив, между  30 ноември и 1 декември. Форумът отново ще събере на едно място земеделски производители, представители на институции, на търговски компании, на научните среди и на медиите от сектора.

И това издание на семинара ще предложи разнообразна програма, разкри за Агро.бг Ася Гочева, изпълнителен директор на НАЗ. „Тази година сме заложили на силна лекционна част на земеделска тематика. Ще поставим фокус на устойчивото управление на плодородието на земеделската земя. Гост-лектори на форума ще бъдат доказани имена от страната и чужбина, които ще споделят пред фермерите своя опит в областта на управлението на почвеното плодородие и почвените обработки no-till и strip-till.“ Успоредно с това, в рамките на семинара, домакините от НАЗ ще организират и дискусия. За участие в нея сме поканили представители на Министерството на земеделието, храните и горите, на ДФЗ, поканили сме и г-жа Десислава Танева като председател на Комисията по земеделието и храните в НС, допълни още Ася Гочева.

Благодарение на утвърдения изложбен формат делегатите ще могат да посетят щандовете на водещите компании – производители и вносители на продукти за растителна защита, подхранване, семена, земеделска техника и софтуерни решения. Така че наложихме един успешен модел, който се превърна в наша емблема, заключи Ася Гочева. В рамките на събитието тържествено ще бъде отбелязан и единайсетия рожден ден на НАЗ.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker