четвъртък, 18 Юли 2019, 11:40
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
20 Ное 2017 15:09 | Видео

EuroChem с нов бизнес в България

Компанията официално обяви основаването на своя дъщерна фирма в България


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 14228
|

EuroChem Group AG компания-лидер на световния пазар на торове, официално обяви основаването на своя нова дъщерна компания в България. Това стана на тържествена вечеря на 15 ноември, в изискан хотел край Правец. Поканени бяха много партньори, земеделски производители и приятели. ЕВРОХИМ АГРО БЪЛГАРИЯ ЕАД ще обедини активите на водещия дистрибутор на торове Агрикола България, когото придоби през март тази година, и експертния опит от глобалния бизнес на EuroChem, по пътя към целта, която Групата си поставя - челна позиция сред дистрибуторите на торове в Европа.

Позиционирана в гр. Плевен, Северна България, ЕВРОХИМ АГРО БЪЛГАРИЯ ще осигури на EuroChem по-широко териториално покритие в страната, а оттам по-лесен достъп за дистрибутиране на юг и на изток в Европа.  

EuroChem планира да създаде съоръжения за производство на торове, с цел улесняване на дистрибутирането на нови премиум продукти към земеделски производители в цялата страна, а също така инвестира в научно-развойна дейност за потвърждаване качеството на тези продукти в България. 

Дмитри Стрежнев, Изпълнителен  директор на EuroChem Group AG, каза: “Ние правим сериозна инвестиция в персонал и ресурси, за да успеем да пренесем на българския пазар най-добрите си продукти, които в момента са преимуществено прости торове и съставни продукти. Необходимо е торовете да станат по-ефикасни, за да отговорят на нуждата от намаляване на използваните количества вода, ниски емисионни характеристики и намален коефициент на пропускливост, като същевременно спомагат за по-голям добив.”

С участието на няколко земеделски производители EuroChem вече проведе изпитвания на няколко от своите най-добри продукти в България, включително Nitrophoska, ENTEC и UTEC, като резултатите от тях са силно положителни.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker