петък, 18 Януари 2019, 22:27
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
19 Фев 2018 10:17 | Видео

Лимагрейн дава отговор на климатичните предизвикателства

Компанията представи в Добрич най-новите си селекционни постижения при основните култури


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 12569
|

Фирма Limagrain представи най-новите постижения на селекцията си при основните полски култури. С иновациите се запознаха фермери от Добричка и Варненска област по време на семинар.

Високи добиви и стабилно представяне са част от основните характеристики на най-новите сортове пшеница, които LG представя за сезон 2018 – Апилко, Алкантара и Алхамбра.

При ечемика също има нови предложения – сортовете Занзибар, Рафаела и Калипсо. Освен с по-добра продуктивност, те се отличават с генетична устойчивост на жълто ечемично вджуджаване и отлична устойчивост на полягане. Тези фактори са определящи за високия добив.

Два нови хибрида рапица Архитекс и Анистън, с отличен потенциал за добив ще могат да сеят от есента земеделските стопани.

Основният проблем при царевицата през последните години е отглеждането й при липса на достатъчно валежи. Поради тази причина фермерите вече ще могат да разчитат на новата технология HYDRANEO за управление на риска при засушаване, която включва освен данни за почвата, технологията и климата, така и определени хибриди царевица.

Два от основните хибриди LG 30.389 и Limanova са познати на фермерите като стабилни и високодобивни. Двата хибрида се съчетават много добре. При единия от тях през 2017 г. са отчетени рекордни добиви.

Сериозни предизвикателства пред слънчогледа са навлизането на все по-нови раси синя китка и мана. Генетичната устойчивост при новите хибриди на LG се оказва от решаващо значение


 

Още по темата


eXTReMe Tracker