вторник, 23 Юли 2019, 13:58
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
20 Фев 2018 16:05 | Видео

Обединени за нашето бъдеще

АЗПБ проведе своята шеста национална среща


Рейтинг
Брой преглеждания: 15284
|

Обединени за нашето бъдеще“ – под това мото премина Шестата национална среща на земеделските производители в България, провела се по традиция в курорт Златни пясъци.

По време на официалното откриване земеделският министър пожела успех на форума и акцентира в речта си върху бъдещето на ОСП.

Сред официалните гости на форума бяха и Чеслав Адам Шекерски, председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент, Франц Фишлер, европейски комисар на земеделието и развитие на селските райони в периода 1995-2004 г., Владимир Уручев, евродепутат и член на комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент, Михаил Думитру, зам.-директор, генерална дирекция АГРИ към Европейската Комисия, Десислава Танева, председател на комисията по земеделие и храни към народното събрание, и Живко Живков, изпълнителен директор на ДФЗ.

С видеообръщение се включи и Европейският комисар по земеделие Фил Хоган.

Наситена и полезна програма бяха предвидили организаторите от АЗПБ. Сред най-актуалните теми бяха ОСП след 2020 г. и промените в настоящия програмен период, поливното земеделие, както и поземлените отношения.

Сред останалите теми на форума бяха зърнените пазари и месодайното животновъдство. И този път след всяка презентация участниците във форума имаха възможността да дискутират предоставената информация, да поставят своите въпроси и да получат отговори от експертите-представители на различни институции.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker