петък, 22 Март 2019, 20:34
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
26 Фев 2018 16:03 | Видео

Нови хоризонти в растителната защита

Байер България представи топ продуктите си за стопанската 2018 г.


Рейтинг
Брой преглеждания: 9854
|

На семинар край Правец, пред повече от 350 земеделци, фирма Байер България направи ретроспекция на изминалата стопанска година и резултатите, постигнати с продуктите на химическата компания. Представени бяха и топ предложенията за 2018 г. Ползването на комбинацията от фунгицидите Солигор и Сфера Макс повишава добива в житни с около 16%. За по-добър добив в житни от Байер препоръчват и комбинацията от хербицида Секатор и фунгицида Солигор. Със своята ефикасност Солигор се утвърждава като фунгицид №1 за 2017 година.

Отчетени бяха и добрите резултати постигнати с фунгицида Прозаро за първо пръскане. Той е категоричното решение срещу всички болести в житни и с дълго последействие.

За 2017 г. №1 при хербицидите в житни е Секатор - най-селективният хербицид, който през 2018 година ще има регистрация до флагов лист. Топ предложенията на Байер при хербицидите в житни за 2018 г са Буктрил Универсал, Пума Супер и Атлантис Флекс- новото решение срещу овсига, райграс, див овес. Най-високи добиви в житни през 2017-та са постигнати с приложението на фунгицида Авиатор, който завишил добива с до 25 %.  Най-новото предложение на компанията в житни е хербицидът Атлантис Флекс, който се прилага в доза от 20 до 33 гр/дка плюс 100 мл прилепител.

Технологията в царевица включва топ хербицидите Аденго, Мерлин Флекс, Вентум- срещу смесено заплевеляване и технологията Капрено. При слънчогледа безкомпромисните решения от Байер са в лицето на хербицида Шадоу, чието приложение завишава добива  между 18 и 20 %, и фунгицида Сфера Макс. Производителите на рапица могат да се доверят на фунгицидите на Байер- Тилмор, Фоликур и инсектицида Протеус.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker