четвъртък, 23 Май 2019, 15:40
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
26 Мар 2018 17:12 | Видео

Добрите резултати идват с добрите продукти

Агрия АД представи портфолиото си на семинар в Хасково


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 3
Брой преглеждания: 8732
|

На семинар в Хасково фирма Агрия АД представи пред земеделци от региона предложенията си за настоящата година. Портфолиото на компанията при биостимулаторите е едно от най-богатите в страната. Тази година то е допълнено с три нови продукта, подчерта Александър Михалев, мениджър торове в Агрия АД. „Отново лансиламе на пазара - CONTROLphyt PK -течен концентриран източник на фосфор и калий. Предлагаме и два нови продукта, с високо съдържание на желязо. Във връзка с предстоящата пролетна кампания в овощни и зърнено-житни тази година в портфолиото ни остава растителното масло Текнофит Пауър, което участва в програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през 2018 г. Продуктът има много добра смесимост с фунгицида Фунгуран. В слънчоглед и царевица топ продуктите са Теcamin Max, Fertigrain Foliar, Tecnokel Amino B и Tecnokel Amino Zn.

При зърнено-житните култури основните ни предложения остават Теcamin Max и Fertigrain Foliar. И нещо ново, което ще пуснем на пазара тази година е Tecnokel Amino Mn.“

Нови продукти допълват и листата на компанията с препарати за растителна защита. Те бяха представени от Петя Георгиева, регионален мениджър в Агрия АД. „В хербицидната листа новото попълнение е Каос, с регистрация в ориз и царевица. При царевицата имаме още едно ново предложение за успешна борба с житните плевели - балурицидът Логос 4 СК. Сред топ предложенията ни е Корида 75 ВДГ- селективен хербицид от групата на сулфонилуреите за справяне с широколистните плевели в житни. Отлично решение срещу едногодишни и някои многогодишни широколистни плевели е продуктът Смерч 24 ЕК. За успешно справяне с житните плевели в слънчоглед предлагаме листния хербицид Торнадо 5 ЕК. Един от топ продуктите ни е листният системен хербицид Наса 360 СЛ, с активно вещество Глифозат.“ Ново попълнение при фунгицидите е Ривал - системен продукт за контрол на почвени патогени. Овощарите могат да се доверят и на контактния фунгицид с широк спектър на действие Фунгуран ОН 50 ВП, за борба срещу гъбни и бактериални болести. Акарицидът Шоши е ново попълнение при инсектицидите. От миналата година на пазара е контактният и системен нематоцид/инсектицид Олреди. Друго специално предложение е Браи- хормонален стомашно-контактен инсектицид, с активно вещество пирипроксифен. Домакин на семинара в Хасково беше Димитър Димитров, който дистрибутира продуктите на Агрия от 6 години.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker