понеделник, 27 Май 2019, 10:12
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
16 Апр 2018 12:05 | Видео

Оптиком презентира 6-редова сеялка на Моносем

Изключителна прецизност при сеитба на всяка една култура


Рейтинг
Брой гласове: 2 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 13561
|

Първата в България шест редова сеялка с електрически ботуши представи в реални условия Оптиком в русенското село Белцов.

Новото електрическо задвижване на секциите не изисква специална поддръжка, а габаритите позволяват всякакви междуредови разстояния. От кабината лесно и бързо могат да се променят настройките, разстоянието между семената и в реда. И тъй като колелата на сеялката не участват в процеса на предаване на движението, боксуването не е определящ фактор за прецизността. Чрез компютър също така може ръчно да бъдат изключвани секциите, а ако сеялката е свързана с Джи Пи Ес Моно това може да става и автоматично.

Системата за електрическото задвижване на секциите на Моносем е технологично подобрена, което спестява време и увеличава производителността.

Шест редовата електрическа сеялка Моносем е подходяща за стопанства от 2 до 5 хил дка. Оптиком предлага и 8, 12, 18 - редови сеялки за по-големи обработваеми площи, според желанието на клиента. Рамите могат да бъдат твърди, сгъваеми, прикачни и навесни.

При стандартна конфигурация скоростта на движение на вакуумния сеещ апарат гарантира прецизност при 10 км/ч. При интегриране на Моношок системата скоростта е над 12 км/ч. Френският производител Моносем е лидер при производството на изсяваща техника с повече от 30 % пазарен дял.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker