вторник, 21 Май 2019, 07:24
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
07 Ное 2018 11:32 | Видео

Трансгранична трудова борса за устойчива заетост

В мащабното събитие във Видин се включиха 16 наши и румънски фирми


Рейтинг
Брой преглеждания: 10602
|

Трансгранична трудова борса се проведе в Областния конферентен център в гр. Видин на 26.10.2018. Събитието беше в рамките на проекта "Трансгранични смесени центрове за устойчива заетост в областите на информационните технологии, туризма и селското стопанство", по програма INTERREG V-A Румъния-България. Проектът стартира на 13.05.2017 и приключва на 12.11.2018 г.

Една от заложените в него дейности беше организирането на трансгранична трудова борса, в която участваха 16 български и румънски фирми, в областите информационни технологии, туризъм и селско стопанство. Във форума участваха около 200 посетители. На база създаден каталог се направи презентация на участващите работодатели.

Платформата на проекта е от две интегрирани части на български, английски и румънски език: сайт за онлайн обучение с богата база данни по трите основни сектора. Темите са разбаротени с лекции и тест за усвоения материал, след чието успешно преминаване участниците получават сертификат към своя профил.

Втората част на платформата допълва обучението, чрез онлайн курсове и семинари в реално време с възможност за обратна връзка.

Създадена е и виртуална трудова борса, в която работодаделите могат да публикуват обяви за работни места, а търсещите работа да кандидатстват за предпочитани позиции публикувайки свое CV.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker