четвъртък, 18 Юли 2019, 09:35
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
20 Ное 2018 12:15 | Видео

Мащабна полева презентация на Lemken във Франция

Акцентите: компактната дискова брана Rubin 10 и плугът Diamant 16


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 14845
|

Ключово международно събитие събра във Франция представители на водещи агромедии. Домакин беше френското представителство на компанията Lemken, която на мащабна полева демонстрация премиерно показа последните си иновации при почвообработващата, сеитбената и растителнозащитната техника.

Плугът Diamant 16 е още по-добър по отношение на разход на гориво и работен комфорт. Какво е най-забележителното в него? Иновативната система OptiLine е нова функция, която е наградена със сребърен медал от DLG. OptiLine компенсира „дърпането“ настрани, причинено от асиметричното разположение на плуга зад трактора, разполагайки с управляван от налягането хидроцилиндър за прехвърляне на допълнителен въртящ момент към трактора. Тази система за регулиране измества теглителната линия на трактора/плуга към центъра на задния мост и по този начин осигурява икономии на гориво от до десет процента, разказа Петер Баумгертнер, ръководител на отдел Обучение.

Новата дискова брана Rubin 10 също ще влезе в серийно производство от следващата година. Гордост за страната ни е, че една от трите налични към момента машини се намира именно в България. Най-впечатляваща е новата подредба на дисковете и от двете страни на работната машина. Тя не само осигурява стабилно поддържане на посоката, без „дърпане“ настрани и по този начин намалява разхода на гориво, но също така позволява точно насочване на преминаването, използвайки също и GPS. Дисковете са подредени така, че да генерират симетрични сили и от двете страни на работната машина.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker