вторник, 21 Май 2019, 08:02
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
28 Фев 2019 10:28 | Видео

Най-пълноценният форум за производителите на плодове и зеленчуци

InteliFresh събра сектора в Пловдив


Рейтинг
Брой преглеждания: 7951
|

"InteliFresh 2019 – от градината до щанда“ събра в Пловдив българските производители на плодове и зеленчуци с местни и международни търговци, транспортни компании и доставчици на модерни технологии по цялата верига - от градината до магазина. За тазгодишното си издание, второ поред, организаторите осигуриха още повече експерти, богата програма с информация от Холандия и повече възможности за бизнес срещи.

InteliFresh 2019 се осъществява с официалното партньорство на Посолството на Кралство Нидерландия в България. Въпреки че Холандия е с далеч по-малка територия и по на север от България – страната е сред лидерите в производството и търговията плодове и зеленчуци.

Това се дължи на политиките в подкрепа на експорта и организираността на фермерите,чиито кооперативи имат огромна роля в развитието на земеделието.

Важен участник в събитието станаха представителите на търговските вериги. По думите им нашенецът иска българска продукция и дори вече не се интересува толкова силно от цената. Родният потребител все повече се ориентира към по-здравословни храни, за които иска да знае кой и как ги е произвел. Търговските вериги вече нямат прекалени изисквания към доставчиците на плодове и зеленчуци, но „следят самото производство на полето и особено прилагането на растителнозащитните практики“. Количеството и съставът на доставките се определят с година напред.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker