1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Стартира третият Национален агро семинар на НАЗ

Стартира третият Национален агро семинар на НАЗ

Снимка:

Министър Греков и новият екип на ДФЗ - сред гостите на форума

„НАЗ - работим за Вас“ е мотото на третия Национален агро семинар на асоциацията на зърнопроизводителите, който се провежда в Пловдив от 28 до 30 ноември тази година. Сред официалните гости на откриването на семинара бяха земеделският министър Греков и новият екип на ДФЗ, както и представители на COPA-COGECA.

Откриването на форума започна с българския химн и прочитането на поздравителни адреси от Светла Бъчварова – председател на Комисията по земеделие и храни, и от министър-председателя на България Пламен Орешарски, в коите те пожелаха успех на семинара.

В приветственото си слово министър Греков заяви, че е изключително доволен от съвместната си работа с НАЗ през последните няколко месеца. „Сега всички се мерят с вас. Вашата асоциация е пример и ще помогне за създаването на онзи браншови закон, който ни е необходим, за да членуваме в COPA-COGECA. Българското земеделие е национална кауза. Нека добрият тон между всички браншови организации бъде водещ."

Греков содели още, че България кандидатства за център на земеделието за Централна и Източна Европа.

Тази година семинарът на зърнопроизводителите има и силен емоционален елемент, защото се навършват 7 години от създаването на асоциацията.

Вижте видео от откриването на третия Национален агро семинар

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.