1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. НССЗ обучи 75 земеделски производители по мярка 111 от ПРСР

НССЗ обучи 75 земеделски производители по мярка 111 от ПРСР

Фермерите получиха познания в областта на зеленчукопроизводството

Националната служба за съвети в земеделието обучи 75 земеделски производители на тема „Зеленчукопроизводство“ по мярка 111 "Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания" по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г. (ПРСР) в три групи. Курсът беше с продължителност от 150 учебни часа.               

Земеделските производители получиха основни познания чрез теоретична и практическа подготовка в областта на зеленчукопроизводството, управление на своите стопанства и в областта на опазване на околната среда в земеделието, което ще им помогне да управляват бизнеса си по ефективен е конкурентоспособен начин. В часовете за специфична задължителна професионална подготовка земеделските производители придобиха знания и умения, съобразени с нови техники и технологични решения и въвеждане на иновационни практики в областта на отглеждането на зеленчукови и култури.

Обучението осигурява възможности на земеделските стопани да определят ясно приоритетите си и да се научат как да разпределят финансовите ресурси за осъществяването им. Освен за повишаване на знанията и уменията на земеделските стопани, успешното завършване на някои от обученията е задължително условие за изпълнение на ангажиментите на земеделските производители по различни мерки от ПРСР 2007 – 2013 г. – мярка 112 „Създаване стопанства на млади фермери”.

Обучението беше организирано от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) чрез лицензирания Център за професионално обучение (ЦПО) към НССЗ, и проведено в три групи- София, Хасково и Велико Търново.Участниците в обученията, проведени от ЦПО към НССЗ, придобиват национално признат документ за удостоверяване на придобитата квалификация.

През втората половина на 2014 г. предстои провеждане на нови курсове по мярка 111 от ПРСР от 150 учебни часа на тема „Технологии и иновационни практики за отглеждане на земеделски култури“, които ще бъдат проведени в четири групи в Хасково и Балчик.

Заявления за предстоящото обучение се подават в териториалните офиси на НССЗ (във всеки областен град на страната) или в Централно управление на НССЗ (гр. София, ул. „Шосе Банкя“ №7). Работно време на териториалните офиси на НССЗ е от понеделник до петък -  от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Информация за адресите и телефоните за връзка с екипите от териториалните офиси на НССЗ може да намерите на сайта на службата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.