1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Панаири
  4. Национален възпоменателен земеделски събор

Национален възпоменателен земеделски събор

На 12 юни /събота/ 2010 година, от 10.30 часа в местността Янини грамади над село Славовица, ще се проведе  Национален възпоменателен земеделски събор,  организиран от ПП „Обединени земеделци”.

Ще бъде отслужен  молебен-панихида  по повод 87 години от гибелта на Александър Стамболийски – земеделски лидер и министър-председател на България в периода 1919 – 1923 г.

Земеделци от цялата страна, симпатизанти, приятели и привърженици на Земеделския съюз, ще се съберат да почетат живота и делото на държавника и водача на земеделското движение в България.

Сред поканените гости са лидерите на партиите от Синята коалиция, ГЕРБ, синдикатите, браншови организации и граждански сдружения, както и представители на европейските институции у нас.

На събора ще присъстват членовете на Постоянното присъствие на ПП „Обединени земеделци” Венцислав Върбанов, Петя Ставрева, Моньо Христов, Георги Каркъмов, Емил Йончев.

ПРОГРАМА
12 юни 2010 /събота/ г., местност ЯНИНИ ГРАМАДИ, село СЛАВОВИЦА

10.30 – 10.45  Молебен-панихида по случай 87 години от гибелта на Александър Стамболийски

10.45 – 11.00   Официално откриване – приветствие от Емил Йончев, член на ПП и председател на областното настоятелство на ПП  „Обединени  земеделци”- Пазарджик

11.00 – 11.30   Приветствия от официалните гости на събора – представители на център-десните политически партии, местната власт, неправителствени и  браншови организации

11.30 – 11.50   Приветствия от представители на Постоянното присъствие на ПП обединени  земеделци” – Петя Ставрева, Венцислав Върбанов, Моньо Христов

11.50 – 12.20   Поднасяне на венци и цветя в костницата на Александър Стамболийски

12.20 – 14.30   Фолклорна програма – Ансамбъл „Пазарджик”, Ансамбъл „Загоровче”и др.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.