1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Разработиха технология за разпознаване на заразени с диоксин яйца

Разработиха технология за разпознаване на заразени с диоксин яйца

Компанията, чието име е Барко (Barcoo), продава софтуер за сканиране на баркодове със смартфони

В момент, когато Германия се бори със скандал, принудил хиляди ферми за спрат продажбите си, технологична компания предприемчиво предлага начин за разпознаване на заразените с диоксин яйца в търговската мрежа, съобщи Франс прес.

Компанията, чието име е Барко (Barcoo), продава софтуер за сканиране на баркодове със смартфони, например за да бъдат сравнявани цените на сходни продукти, побърза да предложи на клиентите си възможността да проверяват яйцата за евентуална зараза.

"Въвеждате уникалният номер, който всяко яйце има, и получавате отговор дали в него има диоксин или не", заяви пред АФП Мартин Шерер, мениджър бизнес развитие в компанията.

Властите са публикували списък със серийните номера на продукти от заподозрени ферми, а също и номерата от съоръжения, за които се знае, че са безопасни, обяви Шерер. "Така че имаме положителен и отрицателен списък", допълни той.

Сканирането на баркода на кутия с яйца не върши работа, тъй като една кутия може да съдържа яйца с различен произход, уточни специалистът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.