1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Хумболтови пингвини ще са най-новите обитатели в Столичния зоопарк

Хумболтови пингвини ще са най-новите обитатели в Столичния зоопарк

Популацията им е около 10 хиляди екземпляра и е съсредоточена в Перу, Чили

Хумболтови пингвини, познати още и като перуански, ще са най-новите обитатели в Столичния зоопарк, съобщи директорът му д-р Иван Иванов.

Те ще са най-малко осем и до края на февруари се очаква да пристигнат от германски зоопарк. Пингвините са високи 65-70 см, с черна глава с бяла линия зад очите. За разлика от други видове пингвини, имат и черна лента на гърдите. Те са социални животни, което означава, че ще бъдат по-голяма група, обясни д-р Иванов.

В Столичния зоопарк вече са подготвили кът за новите си обитатели, като освен задължителния за тях басейн са направени и хралупи за мътене.

Нормалното местообитание на перуанския пингвин е с климат, близък до нашия. Пингвините са защитен вид, популацията им е около 10 хиляди екземпляра и е съсредоточена в Перу, Чили, до най-южните острови на страната, както и в част от островите в Атлантическия океан към Антарктида.

Софийският зоопарк ще е първият на Балканите, който ще радва посетителите си и с пингвини сред обитателите в него, каза още д-р Иванов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.