1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Дивата ферма в село Горно поле с нова къща за гости

Дивата ферма в село Горно поле с нова къща за гости

Снимка:

Откриването й стана възможно с финансовата подкрепа на българско-холандския проект „Новото тракийско злато“

В края на април в Източните Родопи беше открита нова къща за гости. Тя е част от „Дивата ферма“ на семейство Благовеста и Николай Василиеви в село Горно поле, община Маджарово. Откриването на къщата стана възможно с финансовата подкрепа на българско-холандския проект „Новото тракийско злато“, помогнал на младите фермери при кандидатстването им с проект за нейното построяване по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони.

Дивата ферма е нетрадиционна, екологична ферма в село Горно поле. Собствениците й, сем. Василиеви, са единствените в региона, върнали се от големия град, за да развиват селски туризъм в старата семейна къща. Сега те са гордост и пример за подражание на много други фермери, тръгнали по този път с финансовата и логистична подкрепа на „Новото тракийско злато“.

Фермата на Василиеви притежава стадо от над 400 свободно пашуващи говеда от породата Родопско късорого говедо, малко стадо каракачански овце и стадо коне. Плодовете и зеленчуците си сем. Василиеви отглеждат в собствената ферма, сами произвеждат млечни продукти, месо и месни деликатеси, които предлагат на посетителите.

Стопаните осигуряват настаняване в къщата за гости, домашна храна, конна езда, пешеходни разходки и други развлечения за любителите на уникалната природа в района на Маджарово. Фермата им се подкрепя от българско-холандския проект и е част от неговата мрежа в Източните Родопи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.