Празник в София събира биопроизводители от цялата страна

Събитието е част от кампания за популяризиране на биопродуктите, която се осъществява по проект на МЗХ

Двудневен биопразник на открито ще се проведе днес и утре, 13 април, в градинката пред Народния театър. Събитието е част от кампания за популяризиране на биопродуктите, която се осъществява по проект на Министерство на земеделието и храните, която ще продължи до края на април с мероприятия и в други градове.  Празникът в София ще събере биопроизводители от цялата страна, за да представят свои биопродукти. Официалното откриване е в 13.00 часа.

През първия ден от двудневния празник гостите могат да се насладят на кулинарното шоу на телевизионния водещ Ути Бъчваров, както и да опитат от неговите изкусителни ястия по биорецепти. Малко по-късно е предвидено да се проведат винени дегустации и конкурс на тема „Най-добро българско червено био вино за 2013 г.“. 

Водещ на винените дегустации ще бъде варненският сомелиер Любомир Стоянов. Самите дегустации ще започнат в 15:00 часа и ще се повтарят 4 пъти на всеки кръгъл час: в 15:00, 16:00, 17:00 и 18:00 ч. Петима участници от публиката, отговорили правилно на въпроси свързани с винената култура, ще вземат участие в оценяването на вината. След всеки кръг ще се тегли победител сред участниците, който ще получи бутилка вино за награда. Избата-победител ще бъде обявена и наградена на следващия ден - 13 април, в 11:00 часа. От 18.00 до 19.00 часа на 12-ти април е предвиден акустичен концерт на група „Точка БГ“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.